1240 találat a(z) EU cimkére

Jóváhagyták az EU költségvetését Cikk

Hivatalosan is jóváhagyta az Európai Unió következő évi költségvetését szerdán a két társjogalkotó szerv, az Európai Parlament (EP) és a tagállamok kormányait tömörítő tanács.

Alanyi áfamentes egyéni vállalkozó EU-s vásárlása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Alanyi áfamentes egyéni vállalkozó szeretne az EU-ból 10 ezer euró nettó érték alatti munkagépet vásárolni. Szükséges-e EU adószám, illetve kell-e áfát fizetnie, és milyen mértékűt? Köszönöm szépen a segítségét.

Tilos területi alapon korlátozni az EU-ban az online vásárlást Cikk

A december 3-án életbe lépett uniós rendelet lebontja a területi korlátozásokat az online vásárlás előtt. A kereskedőknek idén év végétől biztosítaniuk kell, hogy az EU-ban minden vevő teljeskörűen és azonos feltételekkel férhessen hozzá a weboldalukhoz (online interfész).

Iparűzési adó Kérdés

Egy ügyfelünk olyan projekt építésében vesz részt alvállalkozósként, mely két állam osztatlan közös tulajdonában lesz. A fővállalkozó nem Magyarországon létesített telephelyet, hanem a másik országban lévő településen (ott nincs ipa). Az építmény két országot, azon belül két város (egy magyarországi és egy másik EU-országbeli) közigazgatási területét érint. Ipa-bejelentkezési és fizetési kötelezettsége hogyan keletkezik? Köszönettel

Alanyi mentes ev külföldi számlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Alanyi adómentes katás egyéni vállalkozó egy angliai cégnek (kft.) szeretne weboldal készítéséről számlát kiállítani. Az angliai cégnek csak angol adószáma van, és nem áfaalany. Sem a magyar egyéni vállalkozó, sem az angol cég nem rendelkezik EU-s adószámmal. Ebben az esetben hogyan állíthat ki számlát az egyéni vállalkozó? Áfamentesen vagy áfásan? Szükséges EU-adószámot kérni a feleknek? Tisztelettel: TSGY

Magyarország nem támogatja az önálló eurózóna-költségvetés létrehozását Cikk

Magyarország érdekeivel ellentétes egy különálló eurózóna-költségvetés létrehozása – hangsúlyozta Varga Mihály az eurózóna pénzügyminisztereinek kibővített értekezletén, ahol a résztvevők a novemberben nyilvánosságra hozott francia-német javaslatról tanácskoztak. A magyar pénzügyminiszter hozzátette: komoly kockázatokkal járhat, ha az eurót használó országok elkülönített büdzsé szerint gazdálkodnának, ezért Magyarország nem támogatja a tervezetet, olvasható a Pénzügyminisztérium közleményében.

Brit EU-tagság: újabb népszavazást kezdeményeznek képviselők Cikk

Kormánypárti és ellenzéki brit politikusok közösen kezdeményeztek vasárnap újabb népszavazást a brit EU-tagságról.

Vállalkozó EU-s szolgáltatásnyújtása: kell-e közösségi adószámot kérni? Cikk

Kell-e közösségi adószámot kérnie a Horvátországban nyaralót festő magyar egyéni vállalkozónak? – kérdezte az Adózóna olvasója. Nagy Norbert adószakértő válaszolt.

Közösségi áfa rendezése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Iránymutatását kérem az alábbi export láncügylet áfavonzata ügyében. 1. Magyarországi gyár (A) értékesít terméket egy holland vevőnek.A holland vevő (B) uniós adószámmal rendelkezik. 2. A Holland vevő (B) eladja a megvásárolt terméket egy magyar cégnek (C). A magyar cég is rendelkezik uniós adószámmal. A cégek között nem történt meg a termék mozgatása. 3. A (C) magyar cég tovább értékesíti a terméket egy horvát (D) cégnek. Szintén rendelkezik uniós adószámmal. Szállítás: Az árut Magyarországon rakodják és a horvát vevőnek szállítják. A fuvarozást a horvát vevő rendezi. Kérdésem az, hogy a cégek közötti számlázásnál az áfa felszámítása hogyan történik?

Új brit bevándorlási rendszer: a magas szakképzettségű EU-munkavállalóknak kedveznének Cikk

A magas szakképzettségű EU-munkavállalóknak kedvezne, az alacsonyabb végzettségűek jogosultságait ugyanakkor jelentősen korlátozná az új brit bevándorlási szabályozás a The Daily Telegraph által látott előkészítő munkaanyag szerint.

Brexit: gyors döntés az EU-országok vezetőitől, mehetnek a britek Cikk

Jóváhagyták az unió 27 bennmaradó tagországának állam- és kormányfői az Egyesült Királyság kilépéséről szóló nyilatkozatot és a jövőbeli viszony kereteit meghatározó dokumentumot is – jelentette be a Twitteren Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke.

Lelassult a várható élettartam folyamatos növekedése az unióban Cikk

Az Európai Unióban a várható élettartam az egyik legmagasabb a világon, a várható élettartam folyamatos növekedése azonban lelassult, és továbbra is jelentős különbségek mutatkoznak az országok között és az országokon belül is – közölte közös jelentésében az Európai Bizottság és a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) csütörtökön.

Olaszország pácban: az Európai Bizottság eljárást kezdeményez a túlzott deficit miatt Cikk

Túlzottdeficit-eljárást kezdeményezett Olaszországgal szemben szerdán az Európai Bizottság az aggályosnak minősített jövő évi költségvetési tervezet miatt, amely a testület szerint "különösen súlyos megsértését" jelenti az uniós szabályoknak és a római kötelezettségvállalásoknak.

Felszámolási eljárásban ingóértékesítés EU-s vevő részére Kérdés

Tisztelt Szakértő! Felszámolási eljárás alatt álló társaság ingó vagyontárgyait értékesíti. Az értékesítésre az áfatörvény 142. §-át kell alkalmaznia, tekintettel arra, hogy az eladási ár több mint 100 000 forint. Jelen esetben a vevőjelölt EU-s adóalany, nem belföldi jogi személy. Kérem szíves válaszukat, hogy mi a helyes eljárás az áfa szempontjából. Tisztelettel: Szalainé

Nincs egyezség az Európai Unió 2019-es költségvetéséről Cikk

Nem sikerült határidőre megállapodásra jutniuk az uniós társjogalkotó intézményeknek a jövő évi büdzséről, az Európai Bizottságnak így újabb költségvetési javaslatot kell beterjesztenie – jelentették be ma Brüsszelben.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Osztalék két gazdasági társaság között

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Üzletnyitási kedvezmények

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Egyéni vállalkozó rezsiköltség-elszámolása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close