hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Az APEH elvett 15 milliót, adott helyette 660 ezret

  • MTI

Három hónap alatt 661 ezer 500 forintot gyűjtöttek össze az APEH budapesti ügyfélszolgálatainak munkatársai, amelyet csütörtökön a Lelenc Kutyamentő Egyesületnek adtak át.



Az APEH és a civil állatvédő szervezet jogvitában áll, ugyanis az adóhatóság elutasította a a Lelenc Kutyamentő Egyesület 1 százalékra való jogosultságát. "Csaknem tizenötmillió forintnyi összegről van szó, amit nem kaptunk meg. Jelenleg is egyik napról a másikra élünk. Hatvan kutyánk van, ebből harminc tartózkodik fizetős helyen, harmincat kórházban, illetve ideiglenes befogadónál helyeztünk el. Az egyesület önkéntesei a saját zsebükből finanszírozzák a szükséges kiadásokat. Napi 15 ezer forintot kell előteremtenünk" - mondta a távirati irodának Tenner Anna, a Lelenc Kutyamentő Egyesület vezetője.

Problémáikra ideiglenes megoldást jelenthet és pozitív gesztusértékkel bír, hogy az APEH munkatársai bebizonyították: bár a jog kötelezi őket emberileg mélyen együttéreznek az állatvédő szervezettel. Ezért február 20-tól gyűjtésbe kezdtek.

Elsőként az APEH elnöke, Szikora János tett jelentős összeget a gyűjtőládába, amely több fővárosi kirendeltséget is megjárt. A három hónap alatt 661 ezer 500 forint gyűlt össze. Az adóhatóság munkatársai remélik, hogy a bírósági döntésig tudtak segíteni a kutyák megmentéséért elkötelezett egyesületnek - mondta az MTI-nek Bakonyi Ágnes, az APEH sajtófőnöke. Tenner Anna hozzátette: a gesztussal az adóhatóság megmutatta, hogy nem ellensége a non-profit szervezetnek. A Lelenc Kutyamentő Egyesület vezetője arra számít, hogy július közepéig megkapják a 15 millió forintot is.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadózó őstermelő

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Őstermelő helyi iparűzési adó 2023

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Őstermelő iparűzési adó megosztása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink