hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

APEH-adósok: elfogatóparancs cégvezetők ellen

  • MTI

Négy észak-magyarországi társaság külföldi tulajdonosai és képviselői ellen adtak ki elfogató parancsot, miután cégeik csaknem egy milliárd forinttal tartoznak az adóhatóságnak, ők maguk pedig külföldre távoztak.

Félmilliárd forintnyi adóhiányt állapított meg az APEH Észak-magyarországi Regionális Igazgatósága a négy cégnél. A cégeknek a szankciókkal együtt csaknem egymilliárd forintot kellene befizetniük az adóhatóság pénztárába. Az elmúlt időszakban a régió revizorainak látókörébe került több olyan vállalkozás is, amelyek az ellenőrzés hírére lényegében szedték sátorfájukat, székhelyeik megváltoztatásával igyekeztek menekülni. A vizsgálatban érintett négy társaság például egy folyó árterében meghúzódó bérelt tanyára jelentette be székhelyét - ismertette Tóth István Ferenc, aki ugyanakkor nem nevesítette a vállalkozásokat. 

Mivel a társaságok képviselői többszöri idézésre sem jelentek meg az adóhatóságnál, a nehezen megközelíthető tanyán az ellenőrök pedig semmit és senkit nem találtak, ezért büntető feljelentést tettek. Azonban a rendőrség sem lelte fel a cégek külföldi tulajdonosait, képviselőit. Ezért adtak ki elfogatóparancsot ellenük - tette hozzá a szóvivő, aki megjegyezte azt is: ezzel az eljárással az adóhatóság elérte, hogy a külföldi állampolgárok Magyarországra csak büntetőjogi felelősségre vonás terhével utazhatnak be, és megakadályozta azt, hogy az országban további cégeket hozzanak létre.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

eÁfa, OSA számlakép

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink