186 találat a(z) 2021-es változások cimkére

Kata 3 milliót a különadónál arányosítani kell? Kérdés

2021. 01. 01-től őstermeléssel foglalkozók nyilvántartás-vezetése Kérdés

2021-22-ben az adócsökkentések összege elérheti az 1500 milliárd forintot Cikk

Idén és jövőre az adócsökkentések összege elérheti az 1500 milliárd forintot – írta Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalára kitett posztjában pénteken.

Új rendelet egyes igazságügyi alkalmazottaknak adható juttatásokról Cikk

A Magyar Közlöny 2021. augusztus 26-ai számában megjelent az igazságügyi szakértői intézménynél foglalkoztatott igazságügyi alkalmazottak részére adható juttatásokról, támogatásokról és a kegyeleti gondoskodással kapcsolatos egyes feladatokról szóló 52/2016. BM rendeletet módosító 29/2021. BM rendelet.

Kata Kérdés

Módosul az egyes haszonállatok állati eredetű fehérjével való takarmányozására vonatkozó tilalom Cikk

2021. augusztus 17-én megjelent az Európai Unió Bizottságának új rendelete, amely módosítja a prémes állatoktól eltérő, nem kérődző haszonállatok állati eredetű fehérjével való takarmányozásának tilalmát. A rendelet 2021. szeptember 7-én lép hatályba, az e naptól életbe lépő változásokat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján közzétett tájékoztatóban foglalta össze.

Fontos változások az állatgyógyászati készítményekre vonatkozó előírásokban Cikk

Megjelent az állatgyógyászati termékekről szóló 128/2009. FVM rendelet módosítása, mely elsősorban az antimikrobiális rezisztencia (AMR) kockázatának csökkentését célozza új állategészségügyi intézkedések bevezetése révén. Az életbe lépő rendelkezések az antibiotikum felelős alkalmazását segítik, összhangban az új uniós jogszabályokkal és a nemzetközi szervezetek ajánlásaival – írja honlapján az AM sajtóiroda nyomán a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Önálló praxisközösségbe is léphetnek a fogorvosi szolgáltatók Cikk

Egy augusztus 18-án megjelent rendeletmódosítás megteremtette annak lehetőségét, hogy ha az adott alapellátást nyújtó fogorvosi szolgáltató vállalja az emelt szintű szolgáltatás nyújtását, létszámkorlátozás nélkül fogorvosi praxisközösséget hozzon létre, ami által jogosulttá válik a 100 százalékos bértámogatás igénybevételére.

Új rendelet: kötelező szálláshely-minősítés, regisztrációs kötelezettség a vendéglátó üzleteknek Cikk

Augusztus 18-án, a 155. számú Magyar Közlönyben jelent meg az a rendelet, amely a szálláshely-szolgáltatók számára kötelező szálláshely-minősítési eljárást, a vendéglátó üzletek üzemeltetői és a turisztikai attrakciót üzemeltetők számára kötelező regisztrációt ír elő.

NAV-felhívás a kettős felhasználású termékek forgalmát érintő jogszabályváltozásról Cikk

2021. szeptember 9-én módosulnak a kettős felhasználású termékek forgalmát érintő uniós rendelkezések. A 2021/821 (EU) európai parlamenti és tanácsi rendelet hatályon kívül helyezi a témakörben jelenleg irányadó 428/2009/EK tanácsi rendeletet. A termékkör kivitelekor 2021. szeptember 9-éig az EK-rendeletben foglaltak szerint kell eljárni – írja honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Kata – 3 milliós korlát Kérdés

Így legalizálhatók az engedély nélküli kutak Cikk

A nyári kánikulában újra felértékelődött az ásott/fúrt kutak szerepe. Az engedély nélkül létesített ásott vagy fúrt kutak tulajdonosainak a vízgazdálkodásról szóló törvény 29. § (7) bekezdésének 2021. január 1-jétől hatályos módosításával meghosszabbított határidőig, 2023. december 31-éig kell kérelmezniük a tulajdonukban álló kút fennmaradási engedélyezési eljárását.

Ellenőrzött üzletek: 55 százaléknál nem megfelelő a szavatossági, jótállási tevékenység Cikk

2021 elejével átfogóan megújult a legtöbb panaszt kiváltó jótállási ügyek bő másfél évtizede változatlan szabályozása. A fogyasztóvédelmi hatóság január óta ellenőrzi az előírások betartását az üzletekben és webáruházakban. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által elrendelt országos vizsgálat első féléves tapasztalatai szerint a boltok több mint fele nem alkalmazza megfelelően a vásárlók jogait erősítő rendelkezéseket – írja a fogyasztovédelem.kormany.hu.

Életbe léptek a piacfelügyeleti törvény módosításai Cikk

A piacfelügyeleti törvény péntektől alkalmazható módosításainak köszönhetően még eredményesebben léphetnek fel a hatóságok a fogyasztók biztonsága érdekében. Növekszik a vállalkozások önkéntes intézkedéseinek szerepe, veszélyes termék forgalmazása miatt már a logisztikai szolgáltató is felelősségre vonható – hívta fel a figyelmet pénteki közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Településtervezést részletesen szabályozó, egészségügyi dolgozók illetményét, praxisközösséget érintő rendeletek jelentek meg Cikk

A településtervek tartalmáról, elkészítésének és elfogadásának rendjéről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 419/2021. kormányrendeletet az egyes egészségügyi dolgozók és egészségügyben dolgozók illetmény- vagy bérnövelésének, valamint az ahhoz kapcsolódó támogatás igénybevételének részletes szabályairól szóló kormányrendeletet módosító 421/2021. kormányrendelettel együtt, a 2021. évi 134. számú Magyar Közlönyben hirdették ki.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Képzés költségének elszámolása

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Kiva választása – kedvezményezett átalukás – jogutód

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Kivás vállalkozás lakóingatlant értékesített

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink