186 találat a(z) 2021-es változások cimkére

Januártól indulnak a kórházi hálapénzrazziák Cikk

Januártól jár az emelt bér az orvosoknak, és ezzel egy időben elkezdik „levadászni” a paraszolvenciát elfogadókat – értesült biztos forrásból a Népszava.

Kiva választása 2021-re – érvek és ellenérvek Cikk

Az év végi törvénymódosítások pozitívan érintették a kisvállalati adóval (kiva) kapcsolatos előírásokat. Ennek apropóján szedtük össze a kiva szerinti adózás belépési feltételeit, az ezen adózási forma alól való kiléptetés törvényi eseteit, valamint a kiva választása mellett és ellen szóló érveket.

Kata adózás Kérdés

Kata és szerződésmódosítás Kérdés

Ismét változnak a közérdekű adatkérések szabályai Cikk

A Magyar Közlöny 260. számában jelent meg az 521/2020. kormányrendelet, mely újra változtat a közérdekű adatkérések szabályain.

Számvitelitörvény-változások Cikk

Az egyes adótörvények módosításáról szóló, 2020. november 26-án kihirdetett törvény több ponton is módosította a számviteli törvényt. A hatályos változások kitérnek többek között a tőketartalék-ügyletekre, az osztalék elszámolására, a nettósításra és a tőzsdei cégek éves beszámolóival kapcsolatos teendőkre is – írja sajtóközleményében a Deloitte tanácsadócég.

Jelentősen módosult a közbeszerzési törvény Cikk

A Magyar Közlöny 2020. évi 274. számában, december 10-én jelent meg – egyebek mellett – a közbeszerzési törvényt módosító jogszabály.

Megjelent a decemberi VálaszAdó Cikk

A november eseménydús volt törvényhozási szempontból: elfogadták az őszi adócsomagot, és egyre gyarapszik a koronavírus-járvány kapcsán születő jogszabályok száma is. Az Adózóna folyamatosan igyekszik követni az eseményeket, és cikkeivel, válaszaival segíteni olvasói mindennapi életét, munkáját.

Félmilliárd forintra is bírságolható lesz a magyar vásárlóknak rosszabb terméket kínáló multi Cikk

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatként lesz szankcionálható a kettős minőség 2022 májusától, miután az Országgyűlés ellenszavazat nélkül elfogadta a fogyasztóvédelmi törvény módosítását 2020. december 1-jén – írja a fogyasztovedelem.kormany.hu.

Kihirdették a Veszélyes Áruk Nemzetközi Közúti Szállításáról szóló Európai Megállapodást módosító jegyzőkönyvet Cikk

A Veszélyes Áruk Nemzetközi Közúti Szállításáról szóló Európai Megállapodás (ADR) módosításáról szóló Jegyzőkönyv kihirdetéséről szóló 508/2020. kormányrendelet a Magyar Közlöny november 18-ai (2020. évi 251.) számában jelent meg.

Három évig lehetne szüneteltetni az egyéni vállalkozást egy törvényjavaslat alapján Cikk

A koronavírus-járvány elleni intézkedések közben kevés figyelmet kapnak a parlamenthez benyújtott egyéb törvényjavaslatok, pedig van köztük olyan, amely fontos változásokat rögzít a gazdasági élet szereplői számára – írja az mfor.hu.

Kata és a 3 milliós határ Kérdés

Katakorlát 2021-től vonatkozik-e állami vállalatokra pl: Erdőgazdaság Kérdés

Kapcsolt vállalkozás Kérdés

Magánépítkezés – áfa 2021 Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink