186 találat a(z) 2021-es változások cimkére

Ezek a tervezett változások a társasági adóban Cikk

A társaságiadó-törvény most elfogadandó változásai alapvetően három területet szabályoznak: az első a EU ATAD (adókikerülés-ellenes) irányelv fordított hibrid struktúráira vonatkozó szabályok átvétele, a második a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványok és adományozóik számára teremt kedvező adózási feltételeket, harmadikként pedig tovább finomodik a csoportos társaságiadó-alanyok szabályozása.

Izgalmas kérdések 2021-ben – Ön mit gondol róla? Cikk

Az elmúlt időszakban számos kisebb-nagyobb jogszabályváltozással szembesültünk, és a napokban az Országgyűlés elé került adótörvénycsomag is tartalmaz még jó néhány olyan elemet, amelyek hamarosan változást hozhatnak az életünkbe. Emellett lehetnek még olyan témakörök, amelyek nem módosultak ugyan, de fejtörést okoznak. Mit gondol, mely témákban kell alaposabban elmélyednie az év folyamán? Töltse ki kérdőívünket, és HVG kiadványokat nyerhet!

Őcsg kiegészítő tevékenység 2021. Kérdés

Katás egyéni vállalkozó bevallása Kérdés

Katás vállallkozás különadója Kérdés

Kapcsolt vállalkozás – kata Kérdés

Az EKÁER-kötelezettség 2021. január 1-jei változásai Cikk

Az idei évtől jelentősen egyszerűsödött az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer (EKÁER), amivel a magyar gyártók és kereskedők nagy része teljesen búcsút mondhat bejelentési kötelezettségének.

Kisadózó vállalkozó 3 milliós határ Kérdés

SZÉP-kártya-juttatások 2021 Kérdés

Jogosultság rehabilitációs, rokkantsági ellátásra 2021 Cikk

Bár az idén már tizedik éve, hogy a rokkantsági ellátórendszert módosították és rokkantsági nyugdíj megállapítására nincs lehetőség, mégis a legtöbb egészségkárosodott abban a hitben él, hogy egészségi állapota romlása esetén rokkantsági nyugdíjban részesülhet majd. Az új ellátórendszerben ugyan nem lehet megállapítani rokkantsági nyugdíjat, azonban úgynevezett megváltozott munkaképesség alapján rehabilitációs, illetve rokkantsági ellátásra szerezhetnek jogosultságot az egészségkárosodott személyek.

Kata-áfa 40% Kérdés

Eltörölt kereseti korlát: nőtt a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása Cikk

Az év elején eltörölték a megváltozott munkaképességű személyek ellátásaiban részesülőknek a minimálbér 150 százalékát kitevő kereseti korlátját, ami máris érezteti hatását a munkaerőpiacon. A Trenkwalder munkaerőpiaci szolgáltató cég adatbázisába 2021 első negyedévében két és félszer annyi álláskereső megváltozott munkaképességű személy regisztrált, mint tavaly ilyenkor, és a sikeres elhelyezések száma is csaknem a duplájára emelkedett – írja sajtóközleményében a Trenkwalder.

Szakho- és szochokedvezmények – példákkal Cikk

A szakképzési törvény 106. § (1) bekezdése úgy rendelkezik, hogy a szakképzési hozzájárulás alapja megegyezik a kötelezettet terhelő szociális hozzájárulási adó alapjával. Ezt az általános szabályt árnyalják az ugyanezen szakasz (2) bekezdésében említett (egészségügyi szolgáltatókra, valamint a közhasznú nonprofit gazdasági társaságra vonatkozó) eltérő szabályok, illetve a veszélyhelyzet ideje alatt igénybe vehető szakképzésihozzájárulás-fizetési kedvezményről szóló 22/2021. kormányrendelet előírásai.

Kapcsolt katás vállalkozás Kérdés

Kata – 40%-os adó Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Autóbérlés 3. országbelinek

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink