186 találat a(z) 2021-es változások cimkére

Magasabb összegű családi pótlék – új szabályok Cikk

2021. július 1-jétől új szabályok rendelkeznek a tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos személy kapcsán megállapítandó magasabb összegű családi pótlékról. Az alábbi cikkben ezeket az új rendelkezéseket ismertetjük.

Őstermelői értékesítés 2021: ezek az új szabályok Cikk

Egyre több őstermelővel lehet találkozni a nyár folyamán a piacokon, így érdemes áttekinteni az értékesítésre vonatkozó előírásokat is.

EKÁER rendszer 2021 júliusi változása Kérdés

3 millió forint arányosítása Kérdés

Módosultak egyes, a látvány-csapatsportok támogatásával összefüggő kormányrendeletek Cikk

A látvány-csapatsportok támogatásával összefüggő egyes kormányrendeletek módosításáról szóló 397/2021. kormányrendelet 2021. július 6-án, a 128. számú Magyar Közlönyben jelent meg.

Módosultak a közvetlen költségvetési beruházási támogatások szabályai Cikk

A 2014–2020. évekre vonatkozó uniós költségvetési időszakban a kormány egyedi döntése alapján beruházáshoz nyújtható állami támogatást a beruházásösztönzési célelőirányzat felhasználásáról szóló 210/2014. kormányrendelet (R.) szabályozza. Az R. előírásait a 390/2021. kormányrendelet (Módr.) módosította. Cikkünk a megváltozott rendelkezéseket mutatja be.

Őstermelő nyilvántartásai Cikk

Milyen alapnyilvántartásokat kell vezetnie a 2021-től érvényes előírásoknak megfelelően a hatályos áfaszabályok szerint adózó, szja tekintetében átalányadózónak minősülő őstermelőnek? – kérdezte az Adózóna olvasója. Szarvas Imréné könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő válaszolt.

Katás bt. beltag ügyvezető Kérdés

Megszűnik a névtelen adományozás Cikk

Egy szerdán megjelent és csütörtöktől hatályos kormányrendelet értelmében megszűnik a névtelen adományozás lehetősége Magyarországon a civil szervezetek részére – írja a 444.hu.

E-kereskedelem 2021. július 1-jétől – MOSS, OSS, IOSS, SA Cikk

2021. július 1-jén hatályba lépnek az e-kereskedelemmel kapcsolatos új áfaszabályok. Ez jelenti többek között a MOSS rendszer kiterjesztését, a One Stop Shop (OSS) uniós és nem uniós, illetve import (IOSS) sémájának alkalmazását, illetve a Special Arrangement (SA) lehetőségét az import áfa megfizetésére.

Különbözeti áfás cég adózása az új EU áfarendszerben Kérdés

SZÉP-kártya: év végéig marad a kedvező adózás Cikk

A Széchenyi Pihenő Kártyára (SZÉP-kártya) adott munkáltatói támogatás után a munkáltatónak év végéig csak 15 százalék személyi jövedelemadót (szja) kell fizetni, mivel szociális hozzájárulási adó (szocho) sem merül fel. A munkabérhez viszonyítva ez azonos nettó értékre számítva 35 százalékos megtakarítást jelent a munkáltató részére – közölte a Moore Hungary tanácsadó és könyvvizsgáló cég.

EU-n kívülről rendelt kisértékű áruk: visszaeshet a vásárlási kedv Cikk

Visszafoghatja eleinte a vásárlási kedvet, hogy július elsejétől áfát kell fizetni azon 22 euró alatti küldemények után is, amelyek az Európai Unión kívülről érkeznek – állapítja meg a Magyar Posta megbízásából készített reprezentatív kutatás, amelynek eredményeiről pénteken tájékoztatták az MTI-t.

2022-től havi 50 ezer forint lesz az árvaellátás legkisebb összege Cikk

A 2021. évi 92. számú Magyar Közlönyben, május 19-én hirdették ki a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény végrehajtásáról szóló kormányrendeletet módosító jogszabályt.

Megjelent a HVG Munkajog 2021 különszám Cikk

A HVG szakértői tizenöt fejezetben összegzik a munkajog szabályait, az általános rendelkezésektől kezdve a munkaviszony létesítésén, díjazásán át annak megszüntetéséig. Külön fejezet szól az atipikus munkaviszonyokról, a munkaügyi vitákról és a munkavédelmi kötelezettségekről. A veszélyhelyzetre vonatkozó kommentárokat – a könnyebb követhetőség érdekében – színalányomással emeltük ki.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kisüzemi bortermelés

Laczi Ferenc

igazságügyi jövedéki szakértő

Kölcsön kamat

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink