hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Önálló praxisközösségbe is léphetnek a fogorvosi szolgáltatók

  • MTI/OS/Adózóna

Egy augusztus 18-án megjelent rendeletmódosítás megteremtette annak lehetőségét, hogy ha az adott alapellátást nyújtó fogorvosi szolgáltató vállalja az emelt szintű szolgáltatás nyújtását, létszámkorlátozás nélkül fogorvosi praxisközösséget hozzon létre, ami által jogosulttá válik a 100 százalékos bértámogatás igénybevételére.

A kollegiális praxisközösség egy adott területhez tartozó háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi szolgálatok közösségét jelenti. A praxisközösségekben zajló szoros szakmai együttműködésnek köszönhetően a lakosság szélesebb körben, lakóhelyéhez közelebb juthat hozzá komplex egészségügyi szolgáltatásokhoz, anélkül, hogy terhelnék a járóbeteg-szakellátást. Mindezek megvalósulásával lerövidülnek a betegutak és csökken a kórházak terheltsége is.

A praxisközösségekről szóló vonatkozó kormányrendelet jelenlegi módosításával ezentúl a fogorvosi praxisok létszámkorlátozás nélkül tisztán fogorvosi praxisközösséget is létrehozhatnak, amellyel ők is jogosultak a 100 százalékos bértámogatás igénybevételére.

A rendeletet ITT olvashatja el.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!




További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Évközben átalányadóról szja-ra váltás

Adózóna szerkesztőség

kérdések és válaszok

Ingatlanbérlet, rezsi elszámolása

Nagy Norbert

adószakértő

Egyesület végelszámolásának nyomtatványai II.

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs