hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Önálló praxisközösségbe is léphetnek a fogorvosi szolgáltatók

  • MTI/OS/Adózóna

Egy augusztus 18-án megjelent rendeletmódosítás megteremtette annak lehetőségét, hogy ha az adott alapellátást nyújtó fogorvosi szolgáltató vállalja az emelt szintű szolgáltatás nyújtását, létszámkorlátozás nélkül fogorvosi praxisközösséget hozzon létre, ami által jogosulttá válik a 100 százalékos bértámogatás igénybevételére.

A kollegiális praxisközösség egy adott területhez tartozó háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi szolgálatok közösségét jelenti. A praxisközösségekben zajló szoros szakmai együttműködésnek köszönhetően a lakosság szélesebb körben, lakóhelyéhez közelebb juthat hozzá komplex egészségügyi szolgáltatásokhoz, anélkül, hogy terhelnék a járóbeteg-szakellátást. Mindezek megvalósulásával lerövidülnek a betegutak és csökken a kórházak terheltsége is.

A praxisközösségekről szóló vonatkozó kormányrendelet jelenlegi módosításával ezentúl a fogorvosi praxisok létszámkorlátozás nélkül tisztán fogorvosi praxisközösséget is létrehozhatnak, amellyel ők is jogosultak a 100 százalékos bértámogatás igénybevételére.

A rendeletet ITT olvashatja el.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Zrt. nyomdai részvényeinek eladása

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Elhunyt taggal szembeni követelés

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs