64 találat a(z) ügyészség cimkére

Gépjármű-adásvételi szerződések: nem hárítható át a vevőre az áremelkedés Cikk

Nem lehet feltétel nélkül emelni az új gépjárművek árát – közölte a Pest Vármegyei Főügyészség szerdán az MTI-vel, miután az adásvételi szerződések kapcsán közérdekű pert nyert egy több autómárkát is forgalmazó gépjármű-kereskedő ellen.

Közérdekű per egy utazási iroda szerződési feltételeinek tisztességtelensége miatt Cikk

Közérdekű pert indított egy utazási iroda egyes szerződési feltételeinek tisztességtelensége miatt a Pest Vármegyei Főügyészség.

Vesztegetés miatt pénzügyőrök és rendőrök ellen emeltek vádat Cikk

Vádat emeltek vesztegetés miatt két pénzügyőr és három rendőr ellen, akik a nagylaki határátkelőhelyen teljesítettek szolgálatot – tudatta a Fővárosi Főügyészség közleményben csütörtökön.

64 rendbeli csalással, közokirat-hamisítással vádolnak két férfit Cikk

Hatvannégy sértett megtévesztésével tett szert bevételre, illetve akart pénzhez jutni egy férfi, akit a társaival együtt többrendbeli csalással, közokirat-hamisítással és hamis magánokirat felhasználásával vádol a Veszprémi Járási Ügyészség – közölte a Veszprém Vármegyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

1,2 milliárd forintos áfacsalás – újabb számlagyáros bűnszervezetet lepleztek le Cikk

Vádat emeltek egy budapesti bűnszervezet tagjai ellen, akik számlagyárat működtettek, és 1,2 milliárd forintnyi kárt okoztak az állami költségvetésnek – közölte a Fővárosi Főügyészség szerdán az MTI-vel.

Pénzátcsoportosítás, bírák felmentése, vakcina adományozása – új jogszabályok Cikk

Új jogszabályok jelentek meg tegnap este: az Országgyűlés elfogadta a Kúria, az OBH és az ügyészség 2021. évi beszámolóját, Novák Katalin bírákat mentett fel, vakcinát adományoz az ország Nicaraguának.

A Kúria, az OBH és az ügyészség 2021-es beszámolóját tárgyalja szerdán az Országgyűlés Cikk

A Kúria és az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke, valamint a legfőbb ügyész 2021-es beszámolóját tárgyalja szerdán az Országgyűlés.

3 milliárd forint áfát csalt egy mobiltelefonokkal üzletelő bűnszervezet Cikk

Nagy értékű mobiltelefonokkal üzletelő bűnszervezet tagjai ellen indult eljárás, a gyanú szerint a csoport tagjai több mint 3 milliárd forint áfát csaltak el, a hatóságok tíz ember letartóztatását kezdeményezték – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Korrupció gyanújával határrendészeket tartóztattak le Cikk

Tizenhat határrendész letartóztatását, továbbá egy határrendész és egy civil személy bűnügyi felügyeletének elrendelését kezdeményezte a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség azokkal a gyanúsítottakkal szemben, akiket minősített vesztegetés gyanújával vettek őrizetbe az ártándi határátkelőnél kedd este végrehajtott nagyszabású bűnügyi akciót követően – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) csütörtökön az MTI-vel.

Vádemelés jogosulatlanul felvett uniós támogatások miatt Cikk

Egy évtizeddel ezelőtti uniós támogatások jogosulatlan igénybevételével kapcsolatos háromszázmillió forintos költségvetési csalás ügyében emelt vádat a Fővárosi Főügyészség – tudatták közleményben csütörtökön.

Tisztességtelen szerződési feltételeket alkalmazott a kivitelező Cikk

Pert nyert az ügyészség egy közérdekű perben, amelyet egy évek óta át nem adott budapesti lakópark építtetője ellen indított a lakásvásárlók érdekében, mivel a cég az adásvételi szerződésekben tisztességtelen feltételeket alkalmazott – közölte az eljárást indító Pest Megyei Főügyészség az MTI-vel hétfőn.

Korrupcióval gyanúsítja a mezőgazdasági minisztert az ügyészség Romániában Cikk

Korrupcióval gyanúsítja Adrian Chesnoiu román mezőgazdasági minisztert az ügyészség – közölte csütörtökön a Digi24 hírtelevízió a romániai korrupcióellenes ügyészség (DNA) közleményére hivatkozva.

A Magyar Suzukinál is nyomoz a frankfurti ügyészség Cikk

A világ negyedik legnagyobb autógyártója, a Stellantis csoport esetében felmerült, hogy trükközhetett a károsanyag-kibocsátást mérő szoftverekkel, és valós használat közben sokkal magasabb a dízeljárművek káros anyag-kibocsátása, mint amit a teszteredmények mutattak. Magyarország is érintett lehet, a frankfurti ügyészség a Magyar Suzukinál is nyomoz – írja csütörtöki számában a Világgazdaság.

Őrző-védő cégek vezetői ellen indult eljárás költségvetési csalás gyanúja miatt Cikk

Tizenhárom őrző-védő cég vezetője ellen indult eljárás, a gyanú szerint a vállalkozások több mint 2 milliárd forinttal károsították meg az állami költségvetést – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Korrupció miatt volt pénzügyőrök ellen emeltek vádat Cikk

Vádat emeltek az ukrán határszakaszon korrupciós bűncselekményeket elkövető tizenhat volt pénzügyőr ellen – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség az MTI-vel csütörtökön.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Rendes felmondás esetén mikor kell elszámolni a dolgozóval?

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Kiküldetés

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31