31 találat a(z) üdülési jog cimkére

Üdülési jog Kérdés

Tisztelt Szakértő! Olvastam közleményüket a Dinasztia Wellness Kft-.ről. http://adozona.hu/altalanos/Megtevesztettek_az_udulesi_joggal_rendelkez_R30VKA Szeretném kérdezni hogy ezzel a témával kapcsolatosan (eladási lehetőség, bérlet stb.) hol tudnak megbízható segítséget nyújtani? Több ismerősöm rendelkezik ilyen üdülési joggal és nagy a bizonytalanság, hogy milyen lehetőség van ezen ügyletek rendezésére. Szíves válaszukat köszönöm.

Megtévesztették az üdülési joggal rendelkezőket, bírság lett a vége Cikk

Üdülési jogok eladásáról szóló ajánlatával megtévesztette a fogyasztókat a Dinasztia Wellness Kft., ezért mintegy 22,5 millió forint bírságot szabott ki a cégre a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).

Megtévesztő ajánlatok miatt 9 milliós bírságot szabott ki a GVH Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint a Light in the Barter LLC. Magyarországi Fióktelepe (LIB Magyarország) megtévesztette a fogyasztókat üdülési jogok eladásáról szóló ajánlatával, és megsértette a szakmai gondosság követelményét is. A jogsértésért 8,9 millió forintos bírságot szabott ki a GVH.

Üdülési jogot értékesítők célkeresztben: bírságolt a versenyhivatal Cikk

A fogyasztók megtévesztése miatt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) két eljárásban 16,4 millió forint bírságot szabott ki több, üdülési jogot értékesítő társaságra, és megtiltotta a jogsértő magatartás folytatását – közölte a hatóság.

Üdülési jog végelszámoláskor Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünket szeretnénk végelszámolni, már nincs bevétel, a tulajdonos nyugdíjas. A cégben nincs tartozás, nincsenek eszközök, csak egy üdülési jog, amit 2000-ben vásárolt a cég 1 400 000 plusz áfa értékben. Az üdülési jog 2030-ig érvényes. Próbáltuk értékesíteni, de sajnos nincs rá vevő, a cég pedig nem veszi vissza. Mivel a kereslet rá most nulla, így a jelenlegi piaci értéke is nulla. A végelszámolást szeretnénk minél hamarabb befejezni, ezért szeretnénk tudni, hogy mit lehetne ezzel kezdeni? Vegye meg a tulajdonos 2 forintért? Vagy írjuk le veszteségként? A végelszámolás NAV-os ellenőrzésekor milyen bizonylatot kérhetnek ehhez? Köszönjük szépen a segítséget!

Üdülési jog értékesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy magánszemély 2012-ben vásárolt üdülési jogát értékesítette 2016-ban. Hogyan alakul az adózása? Milyen adófizetési kötelezettsége van? Köszönettel

Hamis ígéretek üdülési jogról: bírság lett a vége Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint a Timeshare Market INC Kft. „f.a.” (Timeshare Market) megtévesztette a fogyasztókat az üdülési jogok eladásával összefüggő ajánlatával. A jogsértésért a társaságra kiszabható maximális bírságot, 35 144 400 forintot szabott ki a GVH.

Hamis tájékoztatás miatt bírságolt a GVH Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint a Royal Marketing Európa Kft. megtévesztette a fogyasztókat az üdülési jogok eladásáról szóló ajánlataival. A jogsértésért a társaságra kiszabható maximális bírságot, 12,192 millió forintot szabott ki a GVH.

Átverte ügyfeleit, 10 millióra büntette a hivatal Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint az SWF HOLDER Kft. megtévesztette a fogyasztókat az üdülési jogok eladásával összefüggő ajánlatával. A GVH a jogsértésért 10 094 000 forint bírságot szabott ki a vállalkozásra.

Beszedték a pénzt, aztán kámforrá váltak Cikk

Vádat emelt a Dunakeszi Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett, nagyobb kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmény miatt egy nő és hat férfi ellen, akik üdülési jog értékesítését ígérve csaltak ki pénzt 234 embertől – tájékoztatta a Pest Megyei Főügyészség sajtószóvivője szerdán az MTI-t.

Hamis ígéretekkel etették ügyfeleiket, megkapták büntetésüket Cikk

Megtévesztette a fogyasztókat az üdülési jogok eladásával kapcsolatos ajánlatával az Online Resorts International Kft. és az Online Resorts Kft. a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szerint, a jogsértésért a két társaságra 3,35 millió, illetve 10 millió forint bírságot szabtak ki.

Üdülési jog: ezekre az átverésekre figyeljen! Cikk

Az idén több eljárást folytat a Gazdasági Versenyhivatal az üdülési joggal kapcsolatban a korábbiaknál – mondta Basa Andrea, a Gazdasági versenyhivatal szóvivője az M1 aktuális csatornán a múlt héten.

Üdülési jog térítés áfája Kérdés

Apartmanházat üzemeltető cég minden évben fenntartási költségtérítés címen az üdülési jog tulajdonosoktól év elején beszedi az arra az évre esedékes díjakat. Az üdülés jog tulajdonosa ezért a díjért év közben valamikor igénybe veszi az apartmant. Az eddigi gyakorlat szerint az év elején beszedett díjat a cég nem számlázta ki, hanem egy letéti számlát nyitott, ahol a beszedett díjat tartotta, és amikor a magánszemély igénybe vette a szolgáltatást (használta az apartmant) abban az időpontban számlázta ki felé a szolgáltatást, és természetesen fizette be az áfát. Áfa szempontból védhető-e ez a gyakorlat, illetve milyen feltételeknek kell megfelelni, hogy védhető legyen? Vagy a pénz befolyásakor előlegszámlát kellene-e kiállítani, és befizetni az áfát, majd a szolgáltatás igénybe vételekor kiállítani a végszámlát?

Üdülési jog: így kell kiszámolni az illetéket Cikk

Magyarországon is egyre divatosabb, hogy a nyaralni vágyók úgynevezett üdülési jogot vásárolnak, amely lehetővé teszi számukra, hogy minden évben egy meghatározott időszakban (vagy időszakokban) néhány napig használják a szálláshelyet (vagy a szerződésben meghatározott szálláshelyeket). Az ilyen jogok után illetéket kell fizetni.

Üdülési jggal kapcsolatos kérdés folytatása Kérdés

Kérdésünk a következő lenne, melyben segítséget kérnénk: 1. Valóban megszűnik-e az üdülési jogra vonatkozó igényünk a tulajdonosváltás következtében? Hiszen az új tulajdonos az apartmanházat vette meg, az üdülő-használati jogokról biztosan informálódott, egyébként hogyan tudott volna bennünket megkeresni? 2. Joga van-e az új tulajdonosnak azért pénzt kérni, hogy a szerződést módosítani kell, arra hivatkozva, hogy egyébként megszűnne az üdülő-használati jogunk? 3. Mi nem kértük, hogy a korábbi tulajdonossal kötött szerződésünkben szereplő konkrét apartmant felújítsák, ezt ők tőlünk függetlenül tették. Amennyiben nem fizetjük ki a kért összeget, akkor másik apartmant bocsátanak rendelkezésünkre, erre van-e módjuk?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Tartós bérlet áfa változtatása

Nagy Norbert

adószakértő

Láncügylet

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 május
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs