141 találat a(z) öregségi nyugdíj cimkére

Rokkantsági járadékos Kérdés

Nyugdíj: szüneteltethetik, visszafizettethetik Cikk

Kaphat-e egyidejűleg korhatár előtti ellátást, öregségi nyugdíjat és bért vagy más jövedelmet az ember? Ez attól függ, hogy mekkora az a kereset, de attól is: milyen adózási formát választ jövedelmére az érintett.

Nyugdíjkérelem: elutasítva Cikk

Majdnem minden negyedik nyugdíjra, illetve más nyugdíjszerű ellátásra vonatkozó lezárt kérelmet elutasítottak az év első felében a nyugdíjbiztosítási szervek.

A rokkantsági ellátás "átalakítása" öregségi nyugdíjjá Cikk

Olvasónk levélben kérte tanácsunkat, hogy a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságtól kapott öregségi nyugdíj-korhatárának betöltésére vonatkozó tájékoztatóban ismertetett lehetősége közül melyikkel éljen. Összefoglaljuk a tudnivalókat.

Öregségi nyugdíj és kedvezmények Cikk

Milyen öregségi nyugdíjjal kapcsolatos kedvezmények járnak az 1952 előtt született munkavállalóknak? Olvasói kérdésre Hajdú-Dudás Mária, az Adózóna munkajogásza válaszol.

Előrehozott öregségi nyugdijból-40 éves öregségi nyugdij Kérdés

Korhatár előtti nyugdíjból öregségi nyugdíjba átlépés Kérdés

Öregségi nyugdíj: kik szerezhetnek jogosultságot 2013-ban? Cikk

A társadalombiztosítási nyugdíjrendszer átalakítása, illetve a korhatár előtti öregségi nyugdíjak, nyugdíjszerű ellátások megszüntetése témakörben alapvető változásokat eredményezett. 2011. december 31-ét követően öregségi nyugdíj megállapítása kizárólag az öregségi nyugdíjkorhatár betöltésétől lehetséges – természetesen a nők korhatártól független kedvezményes nyugdíjjogosultsága (40 év jogosultsági idő) kivételével. Az új rendszerre való áttérés miatt átmenetileg bevezették a korhatár előtti ellátás fogalmát. A korhatár előtti ellátás az öregségi nyugdíjkorhatár betöltésekor megszűnik és öregségi nyugdíjként folyósítják tovább, amely által az érintett ismét öregségi nyugdíjas státuszát élvezi. Mindezek figyelembevételével cikkünkben azt vizsgáljuk, hogy 2013-ban mely személyek részére állapítható meg öregségi nyugellátás.

Így dolgozhat nyugdíj mellett Szakértői Kommentár

Az elmúlt év elejétől az öregségi, nyugdíjszerű, illetve rokkantsági ellátásokat érintő rendszer átalakítása következtében még mindig gyakori problémát jelent, hogy melyik ellátás mellett megengedett, korlátozott vagy tiltott a keresőtevékenység folytatása. Kétrészes cikksorozatunkban az egyes ellátárokat és a hozzájuk kapcsolódó szabályozást mutatjuk be.

Előrehozottból öregségi nyugdíjas Kérdés

Nyugdíjkalkulátor 2015 Kalkulátor

A kalkulátor a társadalombiztosítási öregségi nyugdíj összegének meghatározására szolgál. A kalkulátor a 2014. évi valorizációs szorzókkal még az előzetes, nem végleges adatok alapján számol.

Öregségi nyugdíj: kinek mikor jár? Cikk

A társadalombiztosítási nyugdíjrendszer keretében saját jogú nyugellátásnak az öregségi teljes nyugdíj, az öregségi résznyugdíj, illetve a nők kedvezményes öregségi nyugdíja minősül.

Öregségi nyugdíj elérésekor meg kell-e szüntetni a munkaviszonyt? Kérdés

Januártól így szüneteltethetik az öregségi nyugdíj folyósítását Cikk

A társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény az öregségi nyugdíj folyósításának szünetelésére vonatkozó két esetkört 2013-tól kibővítette a következőkkel. Az öregségi nyugdíj folyósítását – a jogviszony létesítésének hónapját követő hónap első napjától a jogviszony megszűnése hónapjának utolsó napjáig – szüneteltetni kell, ha a nyugdíjas közalkalmazotti jogviszonyban, kormányzati szolgálati jogviszonyban, állami vezetői szolgálati jogviszonyban, közszolgálati jogviszonyban, bírói szolgálati viszonyban, igazságügyi alkalmazotti szolgálati viszonyban, ügyészségi szolgálati viszonyban, fegyveres szervvel hivatásos szolgálati viszonyban vagy a Magyar Honvédséggel szerződéses vagy hivatásos szolgálati viszonyban áll. Ezt a szabályt arra kell alkalmazni, aki 2012. december 31-ét követőn létesített a fentiekben szereplő jogviszonyt, az ezt megelőzően is jogviszonyban állókra átmeneti szabály vonatkozik.

Bt. beltag öregségi nyugdíj Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Bérmunka áfája

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Magánszemély általi adományozás

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Feliratozott papírtáska, toll,

Surányi Imréné

okleveles közgazda

2019 december
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X