104 találat a(z) ápolási díj cimkére

Kiemelt összegű ápolási díj melletti munkavégzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Olyan munkavállalót foglalkoztatnánk megbízási jogviszonyban óraadóként (heti 6 órában), aki súlyosan beteg kiskorú gyermekére tekintettel kiemelt összegű ápolási díjban részesül. Kérdésem, hogy ilyen formában foglalkoztathatjuk-e, illetve van-e bejelentési kötelezettsége a dolgozónak az ellátást folyósító felé? Nem szeretné, ha emiatt a pár óra miatt elveszítené, vagy csökkentett összegben kapná az ápolási díjat. Köszönettel.

Bővülnek és emelkednek az ápolási díjak Cikk

Az idei évtől bővülnek és emelkednek az ápolási díjak – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Gyes-jogosultság tartósan beteg gyermek után Kérdés

7 és fél éves a tartósan beteg kisfiú. Meddig jogosult az anyuka gyesre? A gyermek 8. éves koráig, utána ápolási díjat kaphat?

Új ellátás 2019-től: ki kaphat gyermekek otthongondozási díját? Cikk

Számos ponton módosulnak az ápolási díjra vonatkozó szabályok (egyebek mellett nő az ellátás összege) a minap benyújtott egyes szociális, gyermekvédelmi tárgyú, valamint egyéb kapcsolódó törvények módosításáról szóló T/3623 szóló törvényjavaslat révén, és új szociális ellátási forma, a gyermekek otthongondozási díja jön létre.

Tb-fizetés őstermelőként ápolási díj mellett Kérdés

Idős szüleimmel és testvéreimmel közös őstermelői igazolványunk van már 1997 óta, így folyik a gazdálkodás.Kisfiam tartós beteg, erősen fogyatékos 9 évesen. Megszűnt a gyes, és ápolási díjat kapok. Kérdésem: az ápolási ellátás mellett a közös őstermelésből az 1 főre eső bevétel megillet-e, ami után adóznom kell (iparűzési adó is): járulékfizetési és bevallási kötelezettségem lesz-e, milyen változásbejelentést kell beadni, és az ápolási ellátás tartalmazza-e a tb-t. Mi a teendőm?

Ápolási díj bevallása Kérdés

Ápolási dj mellett napi 4 órás munkaviszony létesítése történt a tavalyi év folyamán Sajnos az idei évben az adóbevallás benyújtásakor ez a jövedelem nem került feltüntetésre. Kérdés: kell-e önellenőrzést kérni, és újra benyújtani az adóbevallást, vagy nem szükséges? Megjegyzésként: a NAV készítette az adóbevallást, amit az adózó nem ellenőrzött megfelelően, csak aláírta és visszaküldte a bevallást. Milyen jogkövetkezménnyel jár a jogsértés, büntetést kell-e fizetni? Amennyiben szükséges önellenőrizni, akkor azt melyik típusú adónyomtatványon kell megtenni, és azt hogyan kell kitölteni (melyik sorban kell feltüntetni)? További kérdés lenne, igaz-e, hogy az ápolási díj melletti munkavégzés esetén nem lehetett volna kérni, hogy a NAV készítse el az adóbevallást?

Járulékköteles lesz a gyod – újabb részletek az ápolási díjról Cikk

Ki jogosult gyodra, azaz gyermekek otthongondozási díjára? Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára újabb részleteket közölt az MTI-vel az ellátási formáról, amelyről még szerdán döntött a kormány.

Ápolási díj: sérelmezik az érdekvédők az eltérő mértékű emelést Cikk

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) és a többi érdekvédelmi szervezet folytatja az egyeztetéseket a kormánnyal az ápolási díj ügyében, mert szerintük csak átmeneti megoldás született és a többi 33 ezer érintettre nézve hátrányos a döntés – közölte a szövetség csütörtökön az MTI-vel.

Emelik az ápolási díjat Cikk

Emelkedik a gyermekek után járó ápolási díj összege 2019-től - jelentette be a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

Főállású egyéni vállalkozás mellett ápolási díj Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdések és válaszok között olvastam, hogy főállású egyéni vállalkozó is ápolási díjban részesülhet idős szülője mellett. Ma voltam az önkormányzatnál, és azt a felvilágosítást kaptam, hogy egyéni vállalkozó nem részesülhet ápolási díjban. Rendeletben hol találom meg, hogy kaphat-e ápolási díjat? Válaszát előre is köszönöm.

Ápolási díj – kata Kérdés

Érdeklődöm, hogy ápolási díjban részesülő magánszemély indíthat-e katás egyéni vállalkozást úgy, hogy az ápolási díjat ne veszítse el?

Katás bt. közreműködő kültagja Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás bt. kültagja tevékenykedik a bt.-ben, a kötelező adót megfizeti, és a kültag egyéni vállalkozóként is tevékenykedik a járulékokat megfizeti. A bt. beltagja gyesen van október 15-éig, a régi munkahelyére nem tud visszamenni, mert a súlyos fogyatékos gyermekét kell ápolnia tovább. A beltag nem volt hajlandó megfizetni a havi 50 ezer forint kötelező adót. Tanácsoltam, hogy ha továbbra sem tud dolgozni, akkor ügyvéd által a társasági szerződésben rögzítsék, hogy a kültag a bt.-ben mint közeműködő tag tevékenykedik. Mondtam, hogy a bt. beltagja 10. hótól mindenképpen fizesse meg a kötelező adót, hogy biztosított legyen. Kérdésem a következő: Ha a közreműködő kültag egyéni vállalkozásában megfizeti a járulékokat, akkor a bt.-ben elég ha a 25 ezer forint kötelező adót fizeti meg? Ha a bt. beltagját 10.01-től bejelentjük főállású katásnak, megfizeti a havi 50 ezer forint adót, kaphat a gyermekére ápolási díjat? Válaszát előre is köszönöm. Betty

Folytatódott az egyeztetés az ápolási díj ügyében Cikk

Folytatódtak szerdán az egyeztetések az ápolási díj mértékéről az Emberi Erőforrások Minisztériuma, illetve a mozgáskorlátozottakat, autistákat, vakokat és gyengénlátókat, a siketeket és siketvakokat képviselő szervezetek képviselőivel.

Ápolási díjban részesülő bt. beltag Kérdés

Ápolási díjban részesülő bt. beltag az ügyvezetési feladatokat munkaviszony keretében heti 10 órában látja el. Mivel nincs heti 36 órás jogviszonya, meg kell-e fizetni a tagsági jogviszonyából adódóan a járulékokat?

Több csok-ot kaphatnak a kistelepüléseken építkezők Cikk

Az ötezer főnél kisebb településeken növekedni fog a jövőben a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) összege, s az említett körbe tartozó településeken lévő használt ingatlanok felújításához igénybe vehető támogatásnál is jelentős növelést tervez a kormány – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón a Magyar falvak program indulásának bejelentésekor.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Cégautóadó fizetése

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Ingatlanfelújítás áfa-visszaigénylése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

EU-s magánszemélytől gépkocsivásárlás

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close