122 találat a(z) ápolási díj cimkére

Ápolási díj melletti munka Kérdés

Ápolási díjon lévő ügyvezető Kérdés

Őstermelő járulékfizetési kötelezettsége Kérdés

Ápolási díj mellett kata Kérdés

Nők kedvezményes nyugdíja: szolgálati idő számítása Cikk

Olvasónk a különféle jogcímeken szerezhető szolgálati idő értelmezésének tisztázása érdekében fordult hozzánk. A kérdést Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolta meg.

Őstermelő jogosultsági ideje Kérdés

Ügyvédi iroda ápolási díj mellett Kérdés

Ápolási díj Kérdés

Ápolási díjat kapó adószámos magánszemély Kérdés

Vállalkozás ápolási díj mellett Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem ápolási díj mellett lenne vállalkozó. Nem otthon dolgozna, heti kétszer piacozást folytatna. Lehet-e vállalkozó, s meg kapná mellette az ápolási díjat?

Rokkantsági ellátás mellett ápolási díj Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy 61 éves, megváltozott munkaképességű (C2) személy rokkantsági ellátásban, illetve özvegyi nyugdíjban részesül, a két ellátás együttes összege kb. 75 ezer forint. Idős, 85 éves édesanyja ápolásra szorul. Szakértői véleménye szerint járhat-e ebben az esetben a rokkantsági ellátás és az özvegyi nyugdíj mellett az ápolási díj? Köszönöm szépen a munkáját!

Főállású egyéni vállalkozó – ápolási díj Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó a férje mellé ápolásra szeretne elmenni. A járási hivatalnál azt a felvilágosítást kaptuk, hogy nem mehet el ápolásra, mert ruhaüzlete van, a vállalkozást nem otthon végzi. Ha például egy fodrász otthon van, és az egyik szobában fodrászként dolgozik, a másikban pedig ápolja a hozzátartozóját, csak akkor jár az ápolási díj. A másik kérdésem, hogy ha szünetelteti a vállalkozást, akkor jár-e az ápolási díj? Előre is köszönöm. Üdvözlettel: Bankóné

Tovább nő az ápolási díj összege Cikk

A Magyarország 2020. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslat megszavazásával – egyebek mellett – elfogadta a parlament az ápolási díj összegének mértékére vonatkozó rendelkezések módosítását.

Főállású egyéni vállalkozás ápolási díj mellett Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésünk lenne. Adott egy jelenleg munkanélküli magánszemély, aki édesanyja ápolásához ápolási díjat igényelt. Azonban emellett vállalkozni is szeretne, otthon tudna fordítást vállalni. Ehhez katás egyéni vállalkozásra gondolt. A kérdés az lenne, hogy lehet-e egyéni vállalkozó az ápolási díj mellett, és ha igen, akkor főállású vagy másodállásúnak kell lennie? Köszönjük szépen a segítséget!

Nyugdíjas ápol nyugdíjast, jár-e ápolási díj? Kérdés

Az ügyfél édesanyja 81. éves (az ügyfeleim is nyugdíjasok), már évek óta fél vesével él, de most az állapota rosszabbá vált. Soha nem fogják semmiféle egészségügyi intézménybe vinni, ha csak az ápolása lenne a gond. Jár-e nekik ápolási támogatás?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ingatlan átruházásának adóvonzata

Lepsényi Mária

adószakértő

Ingóság értékesítése

Lepsényi Mária

adószakértő

Egyéni vállalkozó ingatlanértékesítése

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1