48 találat a(z) állásidő cimkére

Munkaidőkeret végén elszámolás Kérdés

Így járjunk el munkaidőkeret megszűnése esetén Cikk

A munkaidőkeret alkalmazása a munkáltatók számára jelentős könnyebbséget jelent. Annak megszűnése vagy megszüntetése azonban problémákat vethet fel, cikkünkben ezt a kérdést járjuk körbe.

Munkaidőkeretben kevesebb munkavégzés Kérdés

Bértámogatás Kérdés

Mit kaphatnak azok a munkavállalók, akik a szigorítások miatt kénytelenek otthon maradni? Cikk

A kormány a koronavírus-járvány alatt hozott eddigi legszigorúbb közegészségügyi célú intézkedése a március 8-ától 22-éig elrendelt általános üzletzárás, továbbá az óvodák és általános iskolák április 7-éig tartó bezárása. Ez az ún. szigorított védekezési intézkedés a juttatások szempontjából két munkavállalói csoportot is érint: azokat, akiknek a munkavégzési helye hétfőtől két hétre bezár, illetve azokat, akiknek március 8-ától egy hónapig azért kell otthon maradni, mert az óvodás, kisiskolás gyermek felügyelete miatt ez szükséges. A Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda PwC Legal szakértő ügyvédei összefoglalták a legfőbb tudnivalókat.

Rendes felmondás veszélyhelyzet idején Kérdés

Bértámogatás: így töltsük ki helyesen a jelenléti ívet! Cikk

Igénybe vett bértámogatás mellett miként kell korrekt módon kitölteni a jelenléti ívet, illetve milyen jogcímen lehet a bérszámfejtést elvégezni? Olvasói kérdésre dr. Kéri Ádám ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő válaszolt.

Állásidő és műszakpótlék Kérdés

Munkavégzés előre betervezett állásidő helyett Kérdés

Így hat a fizetés nélküli szabadság a végkielégítés mértékére és az álláskeresési járadékra Cikk

Veszélyhelyzetben sok munkáltató igyekszik fizetés nélküli szabadsággal áthidalni a járvány alatti időszakot. Mégis előfordul, hogy ez az intézkedés is kevés, és a munkáltató kénytelen megválni a munkavállalójától. Olvasónk azt szerette volna megtudni, hogy az állásidő miként hat a végkielégítésre és az álláskeresési járadékra. A kérdésre dr. Kéri Ádám ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő válaszolt.

Alapbér Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vendéglátással foglalkozó kft. a járványhelyzet kihirdetését követően kénytelen volt bezárni. Jelenleg nulla Ft a bevétele. Dolgozóit nem bocsájtotta el, megállapodott velük, hogy az alapbér 50 százalékának megfelelő állásidőt fizet. Májusban szeretne bértámogatást igényelni. A dolgozókat átjelentené 2 órás munkaviszonyba és ezután kérné a bértámogatást. Kérdésünk az lenne, hogy így is megteheti-e, hogy nem tud bevételszerző tevékenységet folytatni, illetve ha igen, akkor mi lesz a támogatás alapja, az eredeti 8 órás alapbér vagy a kérelem benyújtáskori 50 százalékos alapbér?

Bér nélküli állásidő Kérdés

Tisztelt Szakértő! A munkavállalónk állásidőn van, és mivel elháríthatatlan külső ok (járványhelyzetre hivatkozó hatósági tiltás miatt) miatt nem tudja a cég foglalkoztatni, nem jár neki alapbér. Ezen időszak alatt a munkáltató úgy döntött, hogy munkáltatói rendes felmondással megszünteti a munkavállaló munkaviszonyát. Kérdésünk, hogy a távolléti díj definíciójában szereplő esedékesség időpontjában érvényes alapbért hogyan kell értelmezni? Mivel a felmondás közlésekor és a felmondási időben is bér nélküli állásidőn van, az érvényes alapbére nulla? Vagy a munkaszerződésében meghatározott alapbért kell figyelembe venni? Válaszukat előre is köszönöm.

Állásidő, fizetés nélküli szabadság Kérdés

Tisztelt Szakértő, Hivatkozva a kérdésben adott válaszára (https://adozona.hu/kerdesek/2020_4_20_Allasido_fizetes_nelkuli_szabadsa_xle), amelyet ezúton is köszönök, lenne még felmerült kérdés: - Fizetés nélküli szabadság kérdése rendben van annyi, hogy magát a tényt gondolom a T1041-en továbbra is jelenteni kell, attól függően, hogy a 08-ba vélhetően valljuk? - Állásidő esetében is kell a T1041-en jelenteni? - Állásidő esetében a május 01-jétől érvényes szabály a munkáltató átvállalására nem vonatkozik? Ha nem, akkor ebben az esetben a T1011 nyomtatványon tudja továbbra is csak átvállalni a munkáltató ez egészségügyi szolgáltatási járulék fizetését? Vagy ebben az esetben automatikusan a munkáltatót terheli? Hogyan dokumentálom szabályosan a NAV felé? Köszönöm!

Állásidő vagy igazolt fizetett távollét Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az lenne a kérdésem, hogy ha a cég vezetősége nem oszt be egyes embereket dolgozni, mert félnek a járvány miatt, pedig lenne munkalehetőség, akkor erre az időre állásidőt vagy igazolt fizetett távollétet lehet elszámolni? Erre az időre is a teljes alapbérüket fogják kapni.

Állásidő, fizetés nélküli szabadság Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az állásidő és fizetés nélküli szabadság vészhelyzetben való megítélése közötti különbséget szeretném tisztán látni. Nem szeretnénk a biztosítást szüneteltetni, ezért a vészhelyzetben, mivel nem tudjuk biztosítani a munkavégzés feltételeit, állásidőt fizetünk a dolgozónak, ami jelen esetben 0 Ft. Több helyen azt olvastam, hogy az egészségügyi szolgáltatási járulékot ebben az esetben is meg kell fizetni. Valóban így van? Ha igen, akkor ezt a 08-ban kell bevallani, vagy hol kell ezt jelenteni és hogyan, kinek a nevében kell teljesíteni a befizetési kötelezettséget? Következő kérdésem az, hogy a mi a különbség a munkavállaló biztosítottsága szempontjából, ha fizetés nélküli szabadságra megy vagy ha 0 Ft-os állásidőt fizet neki a munkáltató? Nyugdíj szempontjából az állásidő minek minősül? Válaszát Köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Magánszemély termékbeszerzése EU-ból

Nagy Norbert

adószakértő

Külföldi autó tartós bérlet

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 november
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetÉs