hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

A kormány kiáll az új Munka törvénykönyve mellett

  • MTI

A kormány határozott és eltökélt eredeti céljainak végrehajtásában, és fenn kívánja tartani az új Munka törvénykönyvével kapcsolatos álláspontját - közölte a kormányszóvivő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján a LIGA Szakszervezetek országos demonstrációjával kapcsolatban.

Giró-Szász András azt mondta: a új Munka törvénykönyve a munkahelyek megtartása és újak teremtése mellett teszi le a voksát. Véleménye szerint "sokkal inkább a szakszervezetek mint szervezetek tiltakoznak" az új törvénykönyv ellen, és nem a munkavállalók problémájáról van szó.
   
Mind az európai viszonyokra, mind a magyarországi gazdasági-társadalmi viszonyokra tekintettel a kormány mindenképpen fenn kívánja tartani a munka törvénykönyvével kapcsolatos álláspontját, mert álláspontja szerint a jelenleg még hatályos jogszabály ugyan védte a munkahelyeket, de nehézségeket gördített új munkahelyek teremtése elé - közölte a szóvivő újságírói kérdésre válaszolva.
   
Gaskó István, a LIGA Szakszervezetek elnöke csütörtöki tájékoztatóján azt mondta: a demonstráció oka a tavasszal bejelentett követelések kielégítetlensége, azaz a munka törvénykönyvének elfogadhatatlan átalakítása, a háromoldalú társadalmi párbeszéd megszüntetése a versenyszférában, valamint a nyugdíjrendszer olyan átalakítása, amely korábban megszerzett jogokat sért és próbál visszavenni.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

EU-s számla áfásan

Bunna Erika

adótanácsadó

Magyar–Japán egyezmény

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink