26 találat a(z) szakszervezetek cimkére

Örülnek a szakszervezetek az Alkotmánybíróság döntésének Cikk

Üdvözlik a szakszervezetek az Alkotmánybíróság határozatát, amelyben alaptörvény-ellenesnek nyilvánította és megsemmisítette a munka törvénykönyve kollektív szerződéskötést szabályozó paragrafusának egy részét – tájékoztatott a Munkástanácsok Országos Szövetsége.

A munkaügyi voucher-rendszer ellen tüntettek Olaszországban Cikk

Több tízezren vonultak fel Rómában a legnagyobb olasz szakszervezet (CGIL) által meghirdetett szombati tüntetésen, amelyen a balközép kormány munkaügyi politikája ellen tiltakoztak.

Éljen május elseje, avagy mennyi lenne az ideális munkaidő? Cikk

Egyes kimutatások szerint – melyek a maximális heti munkaidőn túl az elrendelhető túlórák, illetve a szabadságnapok számát is figyelembe vették - a magyar az átlag munkaórákat tekintve a harmadik legtöbbet dolgozó nemzet Európában. Hogyan alakult ki a nyolcórás munkaidő?

Adócsomag: szakszervezeti vezetők reakciói Cikk

Az élelmiszeráfa csökkentésének elmaradását hiányolják, az egykulcsos adórendszer megtartását kedvezőtlennek tartják a családi kedvezmény bővítését pozitív intézkedésnek értékelő szakszervezetek. A pénteken benyújtott adócsomag részleteiről az érdekképviseletek csak a sajtóból értesültek.

Új Mt.: nemzetközi segítséget kérnek a szakszervezetek Cikk

Az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezetének (ILO) főigazgatója, Guy Ryder arra kérte a magyar szakszervezeti konföderációs elnököket, hogy fogalmazzák meg ismét, most már a gyakorlati tapasztalatok ismeretében is a munka törvénykönyvével kapcsolatos kifogásaikat - közölte az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége.

Orbán: ez a béremelések kormánya Cikk

A jelenlegi kabinet a béremelések, minimálbér-emelések kormánya a gazdasági ésszerűség határain belül - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a LIGA Szakszervezetek vezetésével folytatott keddi budapesti megbeszélése utáni sajtótájékoztatón.

Szakszervezeti szalámi - sötét az érdekvédelem jövője Szakértői Kommentár

Három szakszervezet, két munkaadói képviselet és a Nemzetgazdasági Minisztérium részmegállapodást kötött a már parlamenti vitára beterjesztett – és azóta megszavazott, de ki még nem hirdetett - új Munka törvénykönyve egyes rendelkezéseiről. Nézzük, miről állapodtak meg!

A kormány kiáll az új Munka törvénykönyve mellett Cikk

A kormány határozott és eltökélt eredeti céljainak végrehajtásában, és fenn kívánja tartani az új Munka törvénykönyvével kapcsolatos álláspontját - közölte a kormányszóvivő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján a LIGA Szakszervezetek országos demonstrációjával kapcsolatban.

Nyilvánvaló hadüzenet: szakszervezetek jogfosztása az Mt.-tervezetben Cikk

A jelenleg hatályos Munka törvénykönyve kizárólag a szakszervezeteket jogosítja fel a munkavállalói érdekképviselet ellátásával. Ehhez biztosítja a megfelelő jogi eszközöket is. Ezen változtatna a kormány által hivatalosan fel nem vállalt, de hallgatólagosan támogatott új Mt.-s tervezet.

"Ne tovább!" - szakszervezeti demonstráció a Kossuth téren Cikk

Demonstrációt tartnak ma a Kossuth téren, ezzel a négy szakszervezet tiltakozik a kormány elmúlt egy évben hozott, a munkavállalókat érintő intézkedései, és a készülő új Munka törvénykönyve (Mtk.) ellen.

"Nem elég a megélhetésre a közmunkabér" Cikk

Méltánytalannak tartják a szakszervezeti vezetők a közmunkabér mértékét, amely véleményük szerint nem ösztönöz munkára, összege nem éri el a létminimumot, a munkáltatók pedig visszaélhetnek vele. Azt is kifogásolják, hogy a kormány erről sem egyeztetett az érdekképviseletekkel.

A Munka törvénykönyvéről és a 2012-es adótörvényekről is egyeztetnének a szakszervezetek Cikk

A szakszervezetek folytatni szeretnék az egyeztetéseket az új Munka törvénykönyvéről a Nemzetgazdasági Minisztériummal (NGM), a kormánnyal és a munkáltatókkal - hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyet négy szakszervezet tartott kedden Budapesten.

Munka törvénykönyve: kifogás van, változás nem biztos Cikk

Az új Munka törvénykönyvének tervezetéhez érkező írásos javaslatok, a munkaadókkal és munkavállalókkal történő találkozók és kormánypárti nyilatkozatok után már látszik: hangsúlyos pontokon módosul az anyag. Több kifogásolt elemben azonban nem várható változás, és új javaslatok is vannak.

Munka törvénykönyve: a szakszervezetek tovább tárgyalnának Cikk

A szakszervezetekkel tartott csütörtöki konzultáció után a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) megvizsgálja, hogy az érdekképviseletek mely javaslatai építhetők be az új Munka törvénykönyve (Mt.) tervezetébe, de az biztosra vehető, hogy nem gyengül a munkavállalók személyhez fűződő jogainak védelme, és nem csökken az alapszabadság, valamint az életkor alapján járó pótszabadság mértéke - közölte az NGM.

"Ami idáig megjelent, az a tragédia" Cikk

Összehangolt sztrájkot szerveznek a szakszervezeti konföderációk, ha a kormánnyal folytatott tárgyalásokon nem sikerül jelentős módosításokat elérniük a Munka törvénykönyve (Mtk.) nyilvánosságra került tervezetén. Balogh Béla, a Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke szerint a kormány tervezete bércsökkenést és az érdekvédelem ellehetetlenülését jelenti.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Iparűzési adó őcsg-tagoknak

Szipszer Tamás

adószakértő

FOSZK hallgató szochokedvezmény-lehívás

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink