hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Fidesz: aki tízszer többet keres, az tízszer többet is adózik

  • MTI

A Fidesz szerint teljesült a szocialista Török Zsolt vágya, hiszen az arányos adórendszerben aki tízszer többet keres, az tízszer többet is adózik.

A Fidesz-frakció szerdai közleményében az áll: a Fidesz számára fontos az emberek véleménye - még Török Zsolté is.
   
Felidézik, hogy a szocialisták szóvivője szerdán azt mondta, hogy "a magasabb jövedelműeknek több adót kell fizetniük, az alacsonyabb keresetűeknek pedig kevesebbet". Hangsúlyozzák, hogy az arányos adórendszerben, aki tízszer többet keres, az tízszer többet is adózik.
   
Török Zsolt, az ellenzéki párt szóvivője szerdán a nemzetgazdasági tárca előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a magasabb jövedelműeknek több adót kell fizetniük, az alacsonyabb keresetűeknek pedig kevesebbet. Ez egyfajta visszaállítását jelentené a korábbi adórendszernek, ami progresszív, többkulcsos volt, és több pénzt hagyott az embereknél - hangzott el.
   
Azt mondta, hogy a háromszázezer forint alatti jövedelműektől az egykulcsos adó jelentős összegeket vett el.
   
Az MSZP szerint a többkulcsos rendszert, egy pótkulcs bevezetésével lehetne megvalósítani, ez a miniszterek és államtitkárok, és a hozzájuk hasonló "milliós fizetésekre" vonatkozna. Ezzel a költségvetési hiány is csökkenne, az embereknél is több pénz marad, és kevesebb megszorításra van szükség - vélekedett.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Devizában kapott kölcsön kamata

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Pótbefizetéssel terhelt kft. üzletrészének eladása

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Duális képzés

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink