hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Az MSZP négymillió munkavállaló szabadságáért aggódik

  • MTI

Az MSZP szerint a munkavállalók döntő többségének kevesebb bérért kell majd többet dolgoznia a munka törvénykönyve új koncepciójának életbe lépése után.

Gúr Nándor, az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának szocialista elnöke csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján ezt egyebek mellett az éjszakai- és műszakpótlékok kormány által tervezett csökkentésével, illetve a túlórák szabadidővel történő helyettesíthetőségével támasztotta alá.
   
Az ellenzéki képviselő megjegyezte továbbá, hogy a munka törvénykönyve új koncepciója alapján kiterjeszthetővé válik a munkavállalók kártérítési felelőssége, míg az érdekképviseletek és szakszervezetek jogosítványait jelentősen csökkentik.
   
Gúr Nándor emellett ismertette azt a Mesterházy Attila pártelnökkel szerdán írt levelüket is, amelyben Orbán Viktor véleményét kérik ki a munka törvénykönyve tervezetéről. A szocialista politikusok ebben azt kérdezik a kormányfőtől, egyetért-e azzal, hogy jövőre mintegy négymillió munkavállaló kevesebb szabadsággal rendelkezzen, illetve, hogy a dolgozókat "indoklás nélkül és méltánytalanul alacsony kompenzáció mellett" küldhetik el munkahelyükről.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Kiva – ingatlanértékesítés

Szipszer Tamás

adószakértő

Ebrendészet

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs