hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Az MSZP négymillió munkavállaló szabadságáért aggódik

  • MTI

Az MSZP szerint a munkavállalók döntő többségének kevesebb bérért kell majd többet dolgoznia a munka törvénykönyve új koncepciójának életbe lépése után.

Gúr Nándor, az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának szocialista elnöke csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján ezt egyebek mellett az éjszakai- és műszakpótlékok kormány által tervezett csökkentésével, illetve a túlórák szabadidővel történő helyettesíthetőségével támasztotta alá.
   
Az ellenzéki képviselő megjegyezte továbbá, hogy a munka törvénykönyve új koncepciója alapján kiterjeszthetővé válik a munkavállalók kártérítési felelőssége, míg az érdekképviseletek és szakszervezetek jogosítványait jelentősen csökkentik.
   
Gúr Nándor emellett ismertette azt a Mesterházy Attila pártelnökkel szerdán írt levelüket is, amelyben Orbán Viktor véleményét kérik ki a munka törvénykönyve tervezetéről. A szocialista politikusok ebben azt kérdezik a kormányfőtől, egyetért-e azzal, hogy jövőre mintegy négymillió munkavállaló kevesebb szabadsággal rendelkezzen, illetve, hogy a dolgozókat "indoklás nélkül és méltánytalanul alacsony kompenzáció mellett" küldhetik el munkahelyükről.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Könyvvizsgáló megválasztása 2.

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Közterület-használat könyvelése

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink