hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

A LIGA szerint se munkahelyteremtés, se béremelés nem lesz

  • MTI

A LIGA Szakszervezetek felszólítja a kormányt a szociális partnerekkel való egyeztetés azonnali megkezdésére az új munka törvénykönyve tervezetének visszavonására, a többkulcsos, progresszív adórendszer visszaállítására és arra, hogy nézzenek őszintén szembe az elmúlt egy év kormányzati politikájával és hibáikat belátva, helyezzék azt új alapokra.

Az érdekvédelmi szervezet szerdai közleményében azt írta: "a LIGA Szakszervezetek ismét beigazolódottnak látja, hogy a kormány a súlyosan elhibázott adópolitika következményeit a munkavállalókkal akarja megfizettetni".
   
A LIGA szerint a nyilvánosságra került 2012-es költségvetés tervezési köriratából nemcsak az olvasható ki egyértelműen, hogy új munkahelyek teremtése helyett a kormány a költségvetési szerveknél leépítéseket vár el, hanem az is, hogy semmilyen béremelést nem tervez. Ez pedig figyelembe véve az inflációt az jelenti, hogy akiknek megmarad az állása, azok is reálkereset veszteséggel kell, hogy számoljanak jövőre - teszik hozzá.
   
A szakszervezet szerint a kormány nem először kerül abba a helyzetbe, hogy saját döntéseinek következményeként kénytelen megszorításokat alkalmazni, annak ellenére, hogy retorikájában messze elkerüli ezt a kifejezést. "Tovább azonban nem lehet elvárni a magyar munkavállalóktól, hogy pusztán lelkesedésből elfogadják jogaik és javaik csökkentését, miközben a szemükbe hazudva mindezt strukturális átalakításnak és gazdasági szabadságharcnak titulálják" - olvasható a közleményben.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Növénybiztosítás díjbekérő, számla?

Nagy Norbert

adószakértő

Autóbérlés 3. országbelinek

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink