hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Az MSZP a szerzett jogokat védené, népszavazást kedzeményez

  • MTI

Népszavazást kezdeményez az MSZP annak érdekében, hogy a jövőben ne lehessen visszamenőleges hatályú, szerzett jogokat megvonó törvényeket hozni.

"Egyetért-e ön azzal, hogy új jogszabály - az érintettekre nézve pozitív joghatás kivételével - visszamenőlegesen ne legyen alkalmazható?" - ismertette Mesterházy Attila, az MSZP elnöke a párt szombati kongresszusa előtt azt a kérdést, amelyet a kezdeményezést elbíráló Országos Választási Bizottságnak nyújtanak be.
   
Indoklásképpen a pártelnök elmondta: a kormánytöbbség az elmúlt évben többször - így például a 98 százalékos különadó elfogadásakor és a korhatár előtti nyugdíjak csökkentését és szociális ellátássá alakítását engedélyező alkotmánymódosításkor - szerzett jogokat korlátozó törvényeket fogadott el, ami súlyosan sérti a jogállamiságot.
   
Hozzátette: kezdeményezésük a korkedvezményes nyugdíjban lévőket, a rokkantnyugdíjasokat, a magán-nyugdíjpénztári befizetések állami kezelésbe vételének kárvallottjait, valamint a következő hetekben is demonstrálni szándékozó szakszervezeti tagokat segítené.
   
Az MSZP elnöke szólt arról is, hogy pártja június 21-én figyelmeztető demonstrációt szervez Miskolcon azért, hogy ismét felhívja a kormány figyelmét a Kelet-Magyarországon élők nehéz helyzetére.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kúriai ítélet

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Családi kedvezmény 16 év fölött

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink