hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Korkedvezményes nyugdíj: a BKV-sok is sztrájkra készülnek

  • adozona.hu

A korkedvezményes nyugdíjazás lehetőségét féltik a BKV kötöttpályás szakszervezetei is. Az egyik legnagyobb BKV-s szakszervezeti szövetség csütörtökön együtt tüntet a mozdonyvezetőkkel; ha nem sikerül megegyezni a kormánnyal, június végén BKV-sztrájk lesz.

A döntő többségében kötöttpályás járművek (metró, HÉV, villamos, troli) vezetőit tömörítő Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VTDSZSZ) várhatóan csütörtökön jelenti be a munkabeszüntetés időpontját - írja a hvg.hu. Aznap 11 órakor tüntetnek a korkedvezményes nyugdíjazás eltörlése ellen a mozdonyvezetők, hozzájuk csatlakoztak a VTDSZSZ tagjai.

Gulyás Attila, a VTDSZSZ elnöke a hvg.hu-nak elmondta: nem az a céljuk, hogy a lakosságot büntessék, így egyelőre csak rövidebb figyelmeztető sztrájkot tartanának, persze csak ha nem sikerül megegyezni a kormánnyal. A szakszervezetek kifogásolják azt is, hogy nem ismerik a kormány pontos elképzeléseit.

A sztrájktörvény szerint a BKV-sok csak akkor szüntethetik be a munkát, ha megállapodtak a menedzsmenttel az elégséges szolgáltatásról, erre hét napja van a vállalatvezetésnek és a szakszervezeteknek. Ha nem tudnak megegyezni, akkor az elégséges szolgáltatásról a bíróságnak kell döntenie, szintén hét nap alatt. Az érdekképviseleti vezető szerint így június végén kerülhet sor a sztrájkra.

A cikk folytatását olvassa el itt!

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Csekély értékű ajándék

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szja/1. számú melléklet/8.43

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink