hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Ősszel alkudozhatnak az örökösödési illetékről

  • adozona.hu

Borítékolható, hogy az adóreformról szóló őszi viták részévé válik az örökösödési illeték ügye - írj a Világgazdaság. A lap kitér arra is, hogy némi alkudozás alakulhat ki az MDF és az MSZP között az adó- és járulékszabályokról szólón szavazás idején.



Az MDF azt szeretné, ha mind az öt országgyűlési párt támogatná a tervezetet, ez azonban egyelőre csak a nyilatkozatok szintjén valósult meg, a részletekről nem sikerült megállapodni. Igaz, az MDF időközben emelte is a tétet, és a legutóbbi javaslatuk szerint már 25 millió forintnál húznák meg az adómentesség határát - írja a napilap.

A szocialisták az utolsó, még a tavaszi ülésszak végén, június elején tartott megbeszélésen is sokallták az akkor még 18 milliós határt. Ehelyett csupán azt tudnák vállalni, hogy méltányossá tegyék az örökösödési illetéket, vagyis az első és a második örökösödési fokot összevonnák, s ebben a kategóriában egy „méltányos” sávban biztosítanák az illetékmentességet - olvasható szocialista forrásokra hivatkozva a Világgazdaságban.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kapcsolt vállalkozások meghatározása

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink