hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Zsarolt az ex-apehes: 12,5 milliárdot akart a bankártól

  • MTI

Az APEH egyik volt munkatársa két társával 50 millió eurót, azaz mintegy 12,5 milliárd forintot akart kizsarolni egy meg nem nevezett magyarországi pénzintézet egyik vezetőjétől; a bankár a rendőrökhöz fordult segítségért, akik a közelmúltban elfogták a zsarolókat - írta a szerdai Népszabadság.



A lap értesülése szerint egy volt APEH-dolgozó is érintett a zsarolási ügyében. Információik szerint ő szerezte meg azokat a dokumentumokat, amelyek egy, a bank közreműködésével lebonyolított ingatlan-adásvétellel összefüggésben 1998-1999-ben lefolytatott vizsgálat megállapításait tartalmazták.

A zsarolók tavaly novemberben a bankvezetőnek írt e-mailben azzal fenyegetőztek: nyilvánosságra hozzák a dokumentumokat, ha a bank nem fizet nekik 50 millió eurót, mintegy 12,5 milliárd forintot. A bankár a rendőrség segítségét kérte, s a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a közelmúltban elfogták a zsarolókat - olvasható a cikkben.

A Nemzeti Nyomozó Iroda a három letartóztatottal szemben súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás gyanújával folytatja az eljárást. A rendőrség nem nevezi meg a megzsarolt bankot, s arról sem nyilatkozik, kik és milyen vizsgálat dokumentumaival próbáltak pénzt szerezni.

A lap forrásai szerint a tíz évvel ezelőtti vizsgálat, amelyet állítólag még a közben megszüntetett APEH bűnügyi igazgatósága kezdett meg, nem tárt fel olyan körülményeket, amelyek büntetőeljárás megindítását vagy más intézkedést indokoltak volna a banknál - olvasható a szerdai Népszabadságban.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Munkabért terhelő párhuzamosan több letiltás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Devizában kapott kölcsön kamata

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink