hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Lebukott APEH-revizorok: 2 adóellenőr és 1 ügyvéd előzetesben

  • HavariaPress

Hat embert, köztük két adóellenőrt és egy ügyvédet helyezett előzetes letartóztatásba a bíróság a Nyírségben. A hatóság azzal gyanúsítja a társaság tagjait, hogy több vállalkozónak gyors és problémamentes adóellenőrzést ígértek, megfelelő pénzösszeg kifizetése esetén. Az eddigi információk szerint összesen 13 millió forintot követeltek a felkeresett vállalkozóktól, akik közül négy már fizetett is nekik, összesen hétmillió-háromszázezer forintot. A két adóellenőrt azonnal elbocsátotta az APEH.


  
Az eddigi információk szerint a két adóellenőr és három civil segítőjük még decemberben keresett meg több vállalkozót Nyíregyházán és a környéken. Az érintetteket a civil felhajtók keresték meg, és annyit mondtak nekik, hogy a napokban adóellenőrzésre kell számítaniuk, de pénzért biztosíthatják, hogy a revizor gyorsan végezzen náluk, és ne találjon hibát az iratokban. A vállalkozók meggyőzésébe - a gyanú szerint - több esetben bekapcsolódott egy nyíregyházi ügyvéd is. A négy vállalkozó fizetett.
  
A rendőrség az elmúlt napokban fogta el a gyanúsítottakat - legutoljára, a tegnapi napon az egyik civil személyt, egy újfehértói vállalkozót. A társaság tagjai ellen hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás és hivatali visszaélés megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Azt még vizsgálja a rendőrség, hogy a gyanúsítottak milyen arányban osztoztak meg a bevételükön. A hatóság azt feltételezi, hogy az ügynek még több szereplője is lehet. Az adóellenőröknek az adóhatóság azonnali hatállyal felmondott.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Meghiúsulási kötbér áfatartalma

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Kapcsoltság

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink