hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Betegállomány munkaviszony megszüntetésénél és elvett szabadnapok

  • adozona.hu

Lehet-e betegállományba menni, miközben felmentéssel megszüntetik a jogviszonyt? Hány óra szabadság vonható le napi 11 óra munkaidőből, ha 2 szabadnapja van az alkalmazottnak egy héten? Olvasói kérdésekre válaszol Viszló László, a hvg.hu és egyben az Adózóna munkajogi szakértője.

A közalkalmazotti viszony felmentéssel történő megszüntetése esetén a felmentési idő alatt (azon részére, amelyre a munkáltató nem mentesíti a közalkalmazottat a munkavégzés alól) lehet-e betegszabadságra menni?

Igen, ennek időtartama beszámít a felmentési időbe, azaz nincs semmiféle halasztó hatály.
 
Ha napi 11 órát dolgozom, hány nap szabadságot vehetnek el 1 napra?

Ha a napi munkaidő 11 óra, és a szabadnapok száma hetente több mint 2, akkor egy aránypárt kell számolni, azaz a 8 és a 11 közötti arányát kell figyelembe venni a szabadság mértékének megállapításakor.

További  kérdéseket itt olvashat!

Ha Ön munkavállaló, közalkalmazott és tanácsot szeretne kérni, írja meg kérdését az Adózóna munkajogi szakértőinek az [email protected]!


Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Beruházás bérleti díj fejében

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Külföldi jógatábor

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink