hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Veszélyes méreg ömlött ki! Elfogták a csempészt a NAV pénzügyőrei

  • adozona.hu

Egy kisteherautó ellenőrzésére készültek a NAV pénzügyőrei a Tótkomlós-Makó közötti útszakaszon, amikor a kisteherautó sofőrje – észlelve az ellenőrzést – még az ellenőrzőpont előtt hirtelen irányt váltott, és megpróbált elmenekülni a járőrök elől.

A pénzügyőrök üldözőbe vették a gépjárművet, melyből a hajsza közben egy nagyobb méretű kartondobozt dobott ki a sofőr. A „menekülőt” sikerült megállítaniuk a járőröknek, és visszakísérték arra a pontra, ahol kidobta az áruját. A dobozban lévő mintegy 45 kilogramm, zacskókba csomagolt ismeretlen anyag – miután kidobták a mozgó járműből –, szétszóródott az árokparton. Néhány csomag ki is szakadt, és fehér por önlött ki belőle. A járőrök értesítették a Nébih munkatársait, és az ismeretlen vegyi anyagra tekintettel a helyszínt eredeti állapotában biztosították.

A Nébih munkatársai a helyszíni vizsgálatkor megállapították, hogy a szállított vegyszer Magyarországon nem engedélyezett, por alakban "ártalmas" besorolású, azonban mivel kiszóródott, és aznap folyamatosan esett az eső, így vízzel érintkezve már veszélyes idegméreg lett belőle, ezért értesítették a rendőrséget is.

A kisteherautó sofőrje a szállított méregről semmilyen okmányt, bizonylatot nem tudott bemutatni, illetve a beszerzés körülményeiről többféle, egymásnak ellentmondó verziót mondott el a pénzügyőröknek, a Nébih munkatársainak és a rendőröknek.

A sofőrt méreggel visszaélés bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt az Orosházi Rendőrkapitányságon előállították.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Milyen dátummal könyveljek?

Kelemen László

adószakértő, jogász

EU-s szállítás, EU-n kívüli számlázás

Kelemen László

adószakértő, jogász

Rendszerfelügyelet számlázása

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs