hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Nem sikerült az ózdi testvérpár vagyonmentése

  • NAV

Vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást a NAV miskolci pénzügyi nyomozói egy ózdi testvérpárral szemben, akik kétszázötven millió forintot mentettek ki a cégükből. Várhatóan a teljes kár megtérül.

Az ózdi testvérek által működtetett cég az építőiparban közműépítéssel foglalkozott. Miután egy nagyobb bírságot kaptak, a gyanú szerint a cég "bedöntése" mellett döntöttek, hiszen a társaság összes pénzét, kétszázötven millió forintot kivették a cégből osztalék és maguknak adott kölcsön címén.

A kifizetések miatt cégük gazdálkodása veszteséges lett, tőke hiányában nem tudták fizetni kötelezettségeiket. A cég fizetésképtelenné vált, kétszázhúszmillió forintnyi adósággal felszámolás alá került. Mindeközben a cégben használt gépek, járművek átkerültek egy másik családtag nevén működő cégbe.

A felszámolási eljárás során a cég tulajdonosai nem működtek együtt a felszámolóval, iratanyagot, mérleget nem bocsátottak rendelkezésére, csak a NAV ellenőrzésére vitték be a kért könyvelést, amelyből kiderült a turpisság, és elindult a nyomozás.

Az okozott kár biztosítására a testvérpár tulajdonában álló húsz ingatlant zárolták. A zárolt vagyon előreláthatóan elegendő lesz a felszámolt cég hitelezőinek kifizetésére.

A pénzügyi nyomozók a testvérpárral szemben csődbűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt javasolnak vádemelést a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészségnél.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Visszlízing áfa mentes tevékenységhez

Nagy Norbert

adószakértő

Muzeális OT rendszámú szgk., cégautóadó

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Betegség miatt megmaradt 8 nap szabadság

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31