hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Koszorú- és virágárusok, piacok, magánrendelők az adóellenőrök célkeresztjében

  • adozona.hu

Folytatódik a koszorú-, virág- és mécsesárusok ellenőrzése, emellett a NAV munkatársai a számla- és nyugtaadást és az alkalmazottak bejelentésének szabályszerűségét is ellenőrzik.

Bács-Kiskun megyében november 06. és 12. között fokozott ellenőrzésekre számíthatnak az adózók Kecelen és környékén. A NAV munkatársai a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentéseit, valamint az áruk eredetét ellenőrzik a piacon, közterületeken.  

November 3-áig a megye egész területén fokozottan ellenőrzik a közterületeken (különösen a temetőknél, illetve piacokon) kitelepült koszorú-, mécses- és virágárusokat. Az ellenőrök egyaránt vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az áruk eredetét is.  

A NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai november 3-áig szintén elsősorban a temetők közelében lévő virág-, dísznövény és koszorú árusokat ellenőrzik a megye egész területén. Az adóellenőrök és pénzügyőrök a próbavásárlások mellett a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

A Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóság adóellenőrei november 3. között fokozottan ellenőrzik a piacokon, vásárcsarnokokban, valamint a megye területén értékesítő virágüzleteket és alkalmi kitelepülőket. Az ellenőrök kiemelten vizsgálják az online pénztárgép megfelelő használatát, a nyugta- és számlaadást, illetve a foglalkoztatás szabályszerűségét.  

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága helyszíni ellenőrzéseket tervez: november 2-án és 3-án Debrecenben. 

A NAV munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál. Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az online pénztárgép használatára 2017. január 1-jétől kötelezett kör, valamint a jövedéki termékek ellenőrzésére is.

Heves megyében november 2-án Hatvanban, november 3-án pedig Egerben számíthatnak ellenőrzésre.

A NAV szakemberei az operatív ellenőrzésekkor elsősorban azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos számlát, nyugtát, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat.

Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az online pénztárgép használatára 2017. január 1-től kötelezett kör ellenőrzésére, valamint az áruk eredetének vizsgálatára.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyében teljes bizonyossággal lesz ellenőrzés november 2-án Szolnokon és november 3-án Zagyvarékason.

Az ellenőrzéseknél a revizorok az üzletekben, illetve a piacokon forgalomszámlálást végeznek, a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, valamint az online pénztárgépekkel kapcsolatos adókötelezettségeket vizsgálják.

Nógrád megyében november 2-án Szécsényben és környékén, november 3-án pedig Pásztón és környékén lesznek ellenőrzések.

A revizorok kereskedőknél, vendéglátóknál, ital-kiskereskedőknél (kocsma) vizsgálják a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgép használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését.

Továbbra is fokozottan ellenőrzik az ellenőrök a Mindenszentekhez és a halottak napjához kapcsolódóan piacokon, közterületeken értékesítőket.

A revizorok a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei kiemelten ellenőrzik a Mindenszentek ünnepe kapcsán a virágkereskedéseket november 3-áig. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Folytatódik a koszorú- és virágárusok fokozott ellenőrzése Veszprém megyében is. November 2-án Pápán, 3-án pedig Herenden számíthatnak revizorokra.
A NAV munkatársai fokozottan ellenőrzik a virág kis- és nagykereskedőket, koszorúkészítőket, virágárusokat. Az ellenőrök elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

Zala megyében november 5-éig között fokozott ellenőrzést végeznek a magánorvosi rendelőkben. A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Lakásbérlés áfájának levonhatósága

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Új adatszolgáltatási szabályok egyéb szálláshely-szolgáltatóknak

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Könyvelő felelőssége

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 június
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close