hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Csempészcigi lapult, amerre a szem ellátott

  • adozona.hu

Összesen négyezer doboz magyar adójegy nélküli cigarettát és tizenhárom kilogramm vágott dohányt foglaltak le a NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának pénzügyőrei az Andornaktályán tartott közúti ellenőrzés során. Az ügyben orgazdaság miatt büntetőeljárás is indult.

A pénzügyőrök megállítottak egy magyar állampolgár által vezetett Alfa Romeo típusú személygépkocsit. Az autó csomagtartójából nejlonzsákokba és kartondobozokba csomagolva mintegy kétezer doboz magyar adójegy nélküli „Duty Free” felirattal ellátott, külföldi eredetű cigaretta került elő, de a pótkerék tárolója is tele volt cigarettával.

Mivel az ellenőrzéskor felmerült annak a gyanúja, hogy a gépjárművezető az illegális cigarettát egy egri pincében tárolja, a pénzügyőrök ott is ellenőrzést tartottak, és további ezerhatszáz doboz ukrán eredetű, adózatlan cigarettát és mintegy fél kilogramm vágott dohányt találtak.

A helyszínre érkező pénzügyi nyomozók az ott szerzett információk alapján házkutatást tartottak a gépjárművezető és a pince tulajdonosának lakásán. A sofőr lakásához tartozó közös tárolóban további háromszázhatvan doboz illegális cigaretta és több mint tizenkét kilogramm vágott dohányt tároltak.

A három helyszínen tartott ellenőrzés alkalmával talált megközelítően ötmillió forint értékű adózatlan cigarettát és vágott dohányt a NAV pénzügyi nyomozói lefoglalták, és orgazdaság elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás, valamint jövedékitörvény-sértés miatt jövedéki eljárás is indult.

A várható jövedéki bírság összege meghaladja az ötmillió forintot.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Ügyvédi iroda – könyvvizsgálat

Szipszer Tamás

adószakértő

Bt egyszerűsített végelszámolása

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Egyszerűsített végelszámolást választó katás bt. számlája

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs