hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Határozati javaslat a NAV ellenőrzésére

  • Adózóna

А közelmúltban а sajtóban NAV botrányként napvilágot látott események felvetik а NAV működése ellenőrzésének szükségességét, ami а közvéleményben egyértelmű igényként jelent meg – indokolja Ivády Gábor és Szily Katalin független képviselő, miért kéri az Országgyűléstől a NAV tevékenységének ellenőrzését .

А költségvetésnek jelentős bevételkiesése származik az  adóelkerülésekből, ennek mértékét 2o09-ben az Állami Számvevőszék – az akkori adóhatóságnál tervezett vizsgálata  kapcsán – а GDP 6,7 százalékára becsülte. 

А költségvetés bevételi igényének kielégítéséhez а NAV-nak az ellenőrzések eredményességének növelésével is hozzá kell járulnia. А rendelkezésére álló eszközökkel csökkentenie kell а kieső adóbevételeket, egyúttal az adóelkerülés kockázatát – szerepel a két képviselő Országgyűléshez benyújtott határozati javaslatának indokolásában.
A témában korábban közölt cikkünket ITT olvashatja el!

 

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyéni vállalakozó – pénzügyi lízing

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Adókedvezmény

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Lízing könyvelése

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close