hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

BKK: közlekedés az október 22–23-i hétvégén

 • adozona.hu

Több rendezvényt is tartanak a hétvégén a fővárosban, amelyek miatt közlekedési változásokra kell készülni. Október 22-én, szombaton délután fáklyás felvonulást rendeznek a Műegyetem és a Bem József tér között. Október 23-án, vasárnap a délelőtti órákban a Kossuth Lajos téren ünnepi rendezvényt tartanak, délután pedig vonulásos demonstráció lesz a Kálvin tér és a Műegyetem rakpart között. Az M3-as metró az ünnepi hétvégén (szombaton és vasárnap) is egész nap a munkanapi rend szerint jár: Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér, illetve a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között metróval, a Kálvin tér és a Göncz Árpád városközpont között metrópótló autóbusszal lehet utazni. A Nagyvárad téren továbbra sem áll meg a metró. A hétvégi közlekedési rendről a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) folyamatosan frissülő oldalán tájékozódhatnak – írja a bkk.hu.

Az M3-as metró közlekedése a hétvégén

Október 22-én, szombaton és október 23-án, vasárnap az M3-as metró szerelvényei egész nap Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér, illetve a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között járnak. A Kálvin tér és a Göncz Árpád városközpont között az M3-as metrópótló busszal lehet utazni. A metró a Nagyvárad téren nem áll meg; a tér és környezete a Népliget felől az M30-as állomáspótló busszal, a belváros felől a 2M villamossal, a Keleti pályaudvar felől a 2M és a 24-es villamossal, a Semmelweis Klinikák felől MOL Bubival, vagy gyalog közelíthető meg.

Közlekedési változások október 22-én, szombaton a fáklyás felvonulás miatt

Október 22-én, szombaton előreláthatólag 16:00 és 19:00 között fáklyás felvonulást tartanak a Műegyetem–Műegyetem rakpart–Szent Gellért tér–Szent Gellért rakpart–Döbrentei tér–Várkert rakpart–Ybl Miklós tér–Lánchíd utca–Clark Ádám tér–Fő utca–Jégverem utca–Bem rakpart–Csalogány utca–Nagy Imre tér–Fő utca–Bem József tér útvonalon. A vonulás miatt előreláthatólag 16:00 és 17:20 között korlátozzák a menet útvonalán a közúti forgalmat, majd 17:20 és 19:00 között lezárják a Bem József teret.

Közösségi közlekedési változások október 22-én, szombaton a fáklyás felvonulás miatt

A Szent Gellért tér és a Szent Gellért rakpart lezárásának idején, várhatóan 16:00 és 16:40 között:

 • az 56A villamos a Széll Kálmán tér és a Móricz Zsigmond körtér között az Alkotás utcán és a Villányi úton, a 61-es villamos vonalán és megállóhelyeit érintve közlekedik;
 • a 19-es és a 41-es villamos két szakaszon: a dél-budai végállomások és a Szent Gellért tér – Műegyetem M között, valamint a Bécsi út / Vörösvári út és – a zárások helyszínétől függően – a Rudas Gyógyfürdő, a Clark Ádám tér, illetve a Batthyány tér között közlekedik;
 • a 48-as és a 49-es villamos csak a budai oldalon, a dél-budai végállomások és a Szent Gellért tér – Műegyetem M között jár;
 • a 7-es és a 133E busz a Szabadság hídon és a Kiskörúton közlekedik.

A Várkert és a Bem rakpart lezárása idején, várhatóan 16:30 és 17:30 között:

 • a 105-ös busz módosított útvonalon, a Clark Ádám tér és Várkert Bazár érintése nélkül, a 178-as busz útvonalán és megállóhelyeit érintve az Attila úton és a Krisztina körúton jár;
 • a 11-es és a 111-es busz módosított útvonalon: a Batthyány tér helyett a Széll Kálmán térre közlekedik;
 • a 39-es busz rövidített útvonalon, a Batthyány tér helyett csak a Fazekas utcáig jár.

A Bem József tér lezárása idején, várhatóan 17 és 19 óra között:

 • a 19-es és 41-es villamos módosított útvonalon: a Margit körút–Széll Kálmán tér–Krisztina körút útvonalon, a 17-es és az 56A villamos vonalán és megállóhelyeit érintve közlekedik;
 • a 109-es busz rövidített útvonalon: a Batthyány tér helyett csak a Margit híd, budai hídfőig közlekedik.

Közösségi közlekedési változások október 23-án, vasárnap a délelőtti órákban

Október 23-án, vasárnap előreláthatólag 8:00 és 10:00 között a zászlófelvonás miatt a 2-es, a 2B és a 2M villamos csak a déli végállomások és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között jár.

Közlekedési változások október 23-án, a délutáni órákban

Október 23-án, vasárnap előreláthatólag 16:00 és 21:00 között vonulásos demonstrációt tartanak a Kálvin tér–Vámház körút–Fővám tér–Szabadság híd–Szent Gellért tér–Műegyetem rakpart útvonalon. A Budapesti Közlekedési Központ a kötöttpályás járatok, elsősorban a sűrítve közlekedő M4-es metró, a Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér M között közlekedő M3-as metró, valamint a 4-es és a 6-os villamos igénybevételét javasolja.

Közösségi közlekedési változások október 23-án, vasárnap délután

Várhatóan 16:00 és 17:30 között lezárják a Vámház körutat, a Fővám teret és a Szabadság hidat. Ebben az időszakban:

 • a 48-as és a 49-es villamos csak a budai oldalon, a déli végállomások és a Döbrentei tér között jár;
 • a 15-ös és a 115-ös busz csak az északi végállomások és az Erzsébet tér között közlekedik;
 • a 83M trolibusz módosított útvonalon jár: nem érinti a Ráday utca és a Kálvin tér közötti megállókat.
Hogyha a hatóság a tömeg nagysága miatt korlátozza a Kálvin tér és a Múzeum körút forgalmát:
 • az M3-as metrópótló busz csak az Astoria és a Göncz Árpád városközpont között jár;
 • a 9-es autóbusz és a 72M trolibusz két szakaszon: a Kálvin tér (Szabó Ervin tér) és a külső végállomások, valamint az Astoria és északi végállomások között jár;
 • a 100E busz csak a reptér és a Kálvin tér (Szabó Ervin tér) között közlekedik.

A demonstráció miatt előreláthatólag 16:40 és 17:40 között korlátozzák a Szent Gellért tér forgalmát. Ebben az időszakban:

 • a 19-es, a 41-es, a 48-as, a 49-es, az 56A villamos a déli szakaszon csak a Szent Gellért térig, a 19-es, a 41-es és az 56A villamos az északi szakaszon a Rudas Gyógyfürdőig jár.
 • a 7-es és a 133E busz módosított útvonalon: a Villányi út–Budaörsi út–Hegyalja út–Döbrentei tér–Erzsébet híd útvonalon jár.

A hétvégi valós idejű forgalmi változásokat a BKK oldalán lehet követni. A korlátozásokról és a lezárásokról a rendőrség oldalán érhető el bővebb információ.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadós jövedelem után fizetendő szocho

Lepsényi Mária

adószakértő

Kedvezményszabály

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1