hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

A földek tulajdonviszonyait tisztázó program költsége 9,5 milliárd forint

  • MTI/Adózóna

A gazdák földhöz juttatását szolgálja a földterületek tulajdonviszonyainak tisztázása 2018-2022 között; a program költsége mintegy 9,5 milliárd forint – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter pénteken Fonyódon, 21. gazdafórumán.

A miniszter elmondta, hogy az elmúlt nyolc évben sikerült egy olyan programot elindítani, amelynek révén a gazdák számára könnyebben hozzáférhetővé váltak a mezőgazdasági földterületek. 

Emlékeztetett arra, hogy állami földterületeket hirdettek meg bérbeadásra, és volt egy földértékesítési időszak is. Hasonló célt szolgál az osztatlan földterületek kimérése, szétmérése – mondta. 

A miniszter hangsúlyozta, további intézkedésekre is szükség van a gazdák földhöz juttatása érdekében, többek között telekkönyvi, földtörvényt is érintő változásokra. 

Több tízezer olyan ingatlan található az országban, amelynek különböző okokból tisztázandóak a tulajdoni viszonyai. Ahhoz, hogy hasznosíthatóak legyenek, jogalkotásra is szükség lesz, amelynek zajlik az előkészítése. 

Említést tett a mintegy 200 ezer hektárnyi zártkerti, jelenleg nem művelt területekről is. "Komoly gond a Balaton környékén és Somogyban is, miként lehet ezeket összevonni, illetve újra használatba venni" – mondta.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyházból egyesület – ingatlanok

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Finacont Kft

Alapítvány átad

Kis Gábor

számviteli és adótanácsadás

Finacont Kft

Mezőgazdasági vállalkozóból őstermelő

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs