hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Nyerjen az Adózónával! – Egyéni vállalkozók áfája kiadvány, illetve Presser Gábor koncertjegy

  • adozona.hu

Ismét dupla ajánlat, két egymástól látszólag távol álló témával – mi mégis bízunk benne, hogy az olvasóink hidat teremtenek közöttük. Ha most rendeli meg Adózóna előfizetését, garantáltan öné az idén megjelent Egyéni vállalkozók adózása, számvitele című kiadványunk Egyéni vállalkozók és az áfa című fejezete, emellett részt vehet nyereményjátékunkon, ahol az előfizetők között kisorsolunk két darab páros belépőjegyet Presser Gábor októberi 1-jei koncertjére.


Bővebben az Egyéni vállalkozók és az áfa című szakmai anyagról:

A szakmai anyag szerzője dr. Kelemen László, adószakértő és jogász, már 2015 óta az Adózóna elismert szakértője, és a következőkben foglalja össze a témát:

Forgalmi adózási szempontból az egyéni vállalkozókra speciális szabályok nem vonatkoznak.
Összegyűjtöttük ugyanakkor azokat a legjellemzőbb általános forgalmi adózási jellegű kérdéseket, amelyekkel az egyéni vállalkozók szembesülnek.

  • Elsőként megvizsgáljuk az adóalanyiság fogalmát, elemezve azt, hogy az egyéni vállalkozók adóalanynak tekintendők-e.
  • Ezt követően a különös adózási módokkal, speciális adóalanyisággal kapcsolatos kérdésekkel foglalkozunk, főként az alanyi adómentesség szabályait fogjuk megvizsgálni, de – legalább említés szintjén – a többi adózási módot is felvázoljuk.
  • Ezt követően összefoglaljuk az egyéni vállalkozókra (is) alkalmazandó halasztott adófizetési kötelezettséggel kapcsolatos speciális szabályokat.
  • Végül pedig az egyéni vállalkozókra is kötelezően alkalmazandó, bizonylatolással, számlázással kapcsolatos szabályokat elemezzük.

Presser Gábor így készül az októberi koncertre:

Ahogy én számolom, nagyjából 55 éve vagyok a pályán. Lehet azt gondolni, hogy ennyi idő után, ha megkérdezik, hé, Pb, mit szólnál egy Aréna koncerthez? – mondjuk jövő év szeptember harmincadikán? – az ember kér egy perc gondolkodási időt, megnézi a naptárában, nincs-e aznap valami ennél fontosabb, aztán mond egy igent, vagy egy nemet.

De ez nem pont így van.

A kérdést követően megindul a zsibongás, előjön rengeteg emlék, bevillannak arcok, hangok, képek, dalok, dallamok, s közben a percről percre növekvő izgalom, másképp szólva valamennyi korai lámpaláz, s persze öröm is. Az ember becsukja a szemét, tervezgetni kezd, rajzol is ügyetlenül, jegyzetel, aztán elvet, összegyűr, széttép, s egy óvatlan pillanatban azt mondja magában: igen. Mert hát a zenélésnél semmi sem jobb. Vagyis de. Ha jól sikerül.

Rendelje meg most Adózóna előfizetését, hogy hozzájusson szakértőnk által összeállított szakmai anyaghoz, és részt vegyen a sorsolásunkon!

 

Ahhoz, hogy megajándékozhassuk,
rendelje meg Adózóna előfizetését most! >>
Kérjük, használja asztali számítógépen a megrendelő felületünket!


Most EXTRA kreditpontok!

1. Az Adózóna.hu online kiadvány számlával igazolt megvásárlása – a 93/2002. (V. 5.) kormányrendelet 10/B § (12) bekezdése értelmében – három személyt jogosít két-két továbbképzésbe beszámítható kreditpont elszámolására. A kreditpont elszámolására jogosult személyek adatait a megrendelési adatok rögzítésekor lehet megadni. Kérjük, ellenőrizze az adatok helyességét! A kreditpontok csak hibátlannak bizonyuló adatok meglétekor számolhatók el. Az adatokat a számlán tüntetjük fel, a számlát az előfizetés ellenértékének kiegyenlítése után küldjük ki.

2. Amennyiben ön az Adózóna Kredit vagy Adózóna Prémium Kredit csomagok valamelyikét rendeli meg, akkor egy tetszőleges személy a 3x2 kreditpont mellett további legalább 16+16+2 kreditpont megszerzésére jogosult. A kreditpontokat a System Media Kft.-nél az év folyamán elvégzett két kreditpontos online képzésen tudja megszerezni. A képzésekre 2023. december 18-áig lehet jelentkezni, és 2023. február 20-ától 2023. december 22-én 23:59-ig lehet elvégezni a System Media oktatási portálján.

Szüksége van még 2023-as kreditpontokra?
Rendelje meg előfizetését most! >>

Kérjük, használja asztali számítógépen a megrendelő felületünket!


Biztos szakmai támogatás

Ellenőrizhetetlen vagy sekélyes tartalmak helyett válassza azokat a megbízható, elismert szakértők által írt cikkeket és törvénymagyarázatokat, amelyek valóban segíteni fogják a mindennapi munkáját. Így nyugodt lehet, hogy döntéseit mindig hiteles információkra alapozza.

Az Adózóna.hu csapata több mint húsz szakértővel dolgozik azon nap mint nap, hogy az oldalon mindig pontos és szakszerű tájékoztatást kapjon. Adózás, társadalombiztosítás, számvitel és gazdasági jog egy helyen, hogy Önnek ne legyen szüksége további információforrás használatára.

Adózás, számvitel, társadalombiztosítás, munka- és cégjog egy helyen – az Adózóna megoldás a kérdéseire:
Egész évben kérdezheti szakértőinket, és hozzáfér a kérdés-válasz archívumhoz.
Megbízható, színvonalas szakmai tartalmat biztosít.
Naprakész információkkal segít frissen tartani az ismereteit.
Napi és heti hírlevelekben tájékoztatja a jogszabályok változásairól.
Nyomtatható változatban is elérhetőek a cikkek, a kérdés-válaszok és a jogszabályok is.
Előszűrt törvénytár időállapotok szerinti kereséssel (adózás, számvitel, tb, munkajog, cégjog).
A Max és Prémium Kredit csomagban már a 2024-es HVG Adó-, Tb-különszámok!
ÚJDONSÁG! Kredit és Prémium Kredit csomagjainkban garantált 16+16+2 kreditpont!

Talán érdekli Önt is, hogy melyek a legfontosabb okok, amelyeket előfizetőink leggyakrabban említenek, és ami miatt évről évre a mi szolgáltatáscsomagunk mellett döntenek*:
Naprakész: minden változásról, hírről azonnal tájékoztatjuk előfizetőinket.
Biztonságot ad: velünk semmiről sem maradnak le, figyelmeztetjük minden határidőre vagy szükséges teendőre.
Szakmailag megbízható: kiemelkedően színvonalas szakértői gárdával dolgozunk.
Teljes körű: átfogó információkat adunk az adózás minden területéről: adózás, számvitel, társadalombiztosítás, munka- és cégjog egy helyen.
Egyszerű, gyors tájékozódás: online bárhonnan elérhető az oldal.
Kedvező ár: meglepően gazdag a szolgáltatáscsomag, bárki számára elérhető áron.

* Forrás: HVG piackutatás 2022.
Köszönjük a visszajelzéseket, örülünk a véleményeknek.

Döntsön a hiteles szakmai támogatás mellett!
Válasszon most csomagajánlataink közül! >>
Kérjük, használja asztali számítógépen a megrendelőfelületünket!


Feltételek:

A fenti ajánlat feltételei az Adózóna.hu bármely előfizetési csomagjának megrendelése vagy megújítása esetében a 2023. augusztus 1-jétől augusztus 31-éig beérkezett és 2023. szeptember 7-éig befizetett előfizetésekre vonatkoznak.

  • Az Egyéni vállalkozók és az áfa című szakmai anyagot befizetés után a számla kísérőlevelében küldjük ki előfizetőink számára.
  • Presser Gábor koncertje 2023. október 1-jén kerül megrendezésre az Arénában. A 2 db 2 személyes jegy sorsolásának időpontja: 2023. szptember 11.

A HVG Kiadó Zrt. a postai kiküldések esetleges csúszása miatt nem vállalja a felelősséget.

Rendelésével elfogadja a HVG Kiadó Zrt. akcióhoz kapcsolódó nyereményjáték-szabályzatát.

Ha bővebb információra lenne szüksége, ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére a 06-1-436-2045-ös telefonszámon vagy az [email protected] e-mail-címen.

Az Adózóna.hu hiteles és megbízható tájékoztatással hálálja meg a bizalmát.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Cégautóadó-kötelezettség üzembentartó részéről

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Iskolarendszerű képzés költségeinek átvállalása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1