hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Itt a lista, hová mennek a héten az adóellenőrök

  • adozona.hu

Kiemelten ellenőrzik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) revizorai az augusztus 20-ai nemzeti ünnephez kapcsolódó rendezvényeken és azok vonzáskörzetében a vendéglátó-ipari, kereskedelmi, illetve szolgáltató szektorban tevékenykedő, valamint a személyszállítást végző vállalkozásokat. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatát, továbbá a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Kelet-Budapest

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. augusztus 18. és 20. között fokozottan ellenőrzik a belvárosi vendéglátóhelyeket, a személyszállítást végzőket, a piacokra, fesztiválokra, rendezvényekre kitelepülőket valamint az ajándékárusokat. A revizorok a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését valamint az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

Bács-Kiskun megye

A Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai a megyei szabadtéri rendezvényeken, fesztiválokon fokozottan ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy más helyszíneken is lehetnek ellenőrzések.

Csongrád megye

A Csongrád Megyei Adó-  és Vámigazgatóság munkatársai augusztus 21. és 26. között fokozottan ellenőrzik a strandokon tevékenységet végző kereskedőket és vendéglátóhelyeket a megyében.

Az adóellenőrök többek között a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei 2018. augusztus 21. és augusztus 24. között Enyingen és Dunaújvárosban ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát valamint a foglalkoztatás szabályszerűségét.

Győr-Moson-Sopron megye

A Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2018. augusztus 24-én és 25-én fokozottan ellenőrzik a győri vendéglátó- és éjszakai szórakozóhelyeket. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is.

Heves megye

A Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2018. augusztusban fokozottan ellenőrzik a fesztiválokon, rendezvényeken, strandok, fürdők területén működő vállalkozásokat. A NAV szakemberei kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Jász-Nagykun-Szolnok Megyében augusztusban elsősorban a szezonális termékeket értékesítők, fagylaltárusok, zöldség- és gyümölcskereskedők, a strandok területén működő vállalkozások számíthatnak helyszíni ellenőrzésekre.

A közelgő iskolakezdésre tekintettel a papír-, írószer-kereskedők, a távol-keleti ruházati termékekkel kereskedők ellenőrzésére is fokozott figyelmet fordítanak az adóellenőrök.

A revizorok a nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják, ahol pedig az online pénztárgép forgalmi adatai indokolják, forgalomszámlálást végeznek.

Komárom-Esztergom megye

A Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai augusztus 13. és 26. között fokozottan ellenőrzik a vendéglátóhelyeket, valamint a közterületen és kitelepüléseken árusítókat. Az adóellenőrök kiemelten vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád megye

A Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatóság 2018. augusztus 21. és 24. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

– augusztus 21. (kedd) Pásztó és környéke
– augusztus 22. (szerda) Rétság és környéke
– augusztus 23. (csütörtök) Bátonyterenye és környéke
– augusztus 24. (péntek) Salgótarján és környéke

A revizorok ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét. Utóbbi körben kiemelten ellenőrzik a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, továbbá a pénztárgép éves felülvizsgálatát.

Az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

Somogy megye

A Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatóság a 34. héten folytatja az idegenforgalmi szezonhoz köthető ellenőrzéseket, a hullámzó forgalmú szezonális helyszíneken (például lángossütők, fagylaltozók, parti büfék) forgalomszámlálásokra is lehet számítani.

A vendéglátóhelyeken a kedvezményes, 5 százalékos áfát alkalmazók esetében az ellenőrök preventív jelleggel segítenek a turizmusfejlesztési hozzájárulással kapcsolatos kötelezettségek teljesítésében.

Folyamatos lesz a revizori jelenlét a nagyobb fesztiválokon, ahol a kereskedők és vendéglátók számíthatnak ellenőrzésre.

A NAV munkatársai a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép megfelelő üzemeltetését, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.  

Tolna megye

A Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2018. augusztus 13. és 24. között kiemelten ellenőrzik a vendéglátókat, különösen a szezonális tevékenységet folytatókat. A revizorok közterületeken és üzletekben is vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészlet eredetét. Az ellenőrzések során forgalomszámlálásokra is sor kerülhet.

Az ellenőrzések tervezett helyszínei:

– augusztus 21. Bátaszék
– augusztus 22. Szekszárd
– augusztus 23. Tolnanémedi, Simontornya
– augusztus 24. Tolna, Bogyiszló

Vas megye

A Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2018.08.16. és 31. között kiemelten ellenőrzik a vendéglátással foglalkozó adózókat. A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, valamint az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépekkel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Kiemelten ellenőrzik a revizorok az augusztus 23-26. között megrendezett Savaria Történelmi Karnevál 2018 rendezvényen tevékenységet végző adózókat. A rendezvény teljes időtartama alatt fokozott adóhatósági jelenlétre lehet számítani. Az ellenőrzések a jövedéki termékeket érintő szabályok betartására, a bizonylatkibocsátásra, a foglalkoztatás szabályszerűségére, online pénztárgépekkel kapcsolatos szabályok betartására irányulnak. A pénzügyőrök és az adóellenőrök kiemelt figyelmet fordítanak az engedély nélkül tevékenységet végzők kiszűrésére is.

Zala megye

A Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2018. augusztus 20. és 28. közözött fokozottan ellenőrzik a piacokon, közterületeken, szabadtéri rendezvényeken a zöldség- és gyümölcskereskedőket valamint a szezonális termékek forgalmazóit.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Rokkantsági ellátás 2 jövedelmének adózása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Követelésapport

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Befektetői részjegy visszavásárlása

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close