hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Letölthető Válaszadó adózási szaklapok 2019

 • adozona.hu

Válaszadó digitális kiadványainkat kizárólag előfizetőink olvashatják.

Válaszadó digitális kiadványainkat kizárólag előfizetőink olvashatják.
Ha előfizetőnk, akkor lépjen be, ha még nem, akkor
próbálja ki 14 napos próbaidőszakunkat, és ez idő alatt érje el kötelezettségek nélkül minden fizetős szolgáltatásunkat!

A 2019-es számok tartalmából:

VálaszAdó 2019/12.

 • Új tb-törvény, egy járulék
 • Áfaszabályok változása
 • Evásból katás vagy kivás
 • Behajtási trend a NAV-nál
 • Kérdések és válaszok

Az új év új tb-törvényt is hoz, amelyben egységes szerkezetbe kerülnek a jelenlegi Tbj. és az annak végrehajtását segítő rendelet szabályai, kiegészítve új, módosító rendelkezésekkel.

2020. július 1-jétől egybeolvadnak a járulékok, a mérték 18,5 százalék marad, és minden biztosítási jogviszonyt terhel majd.

Több adónemet érintően is részletes cikket közöltünk az elmúlt hetekben a hangzatos nevet viselő, a Versenyképesebb Magyarországért program egyes adóintézkedéseinek megvalósítását szolgáló törvény módosításáról szóló T/8015. számú törvényjavaslatból szemezgetve, amelyet december 3-án elfogadott az Országgyűlés.

Mint ismert, 2020. január 1-jétől megszűnik az egyszerűsített vállalkozói adó (eva). Cikkünkben összegyűjtöttük a jelenleg még evás társas vállalkozások teendőit arra az esetre, ha nem a társasági adó hatálya alá kívánnak visszatérni.

Az Európai Unió Bíróságának egy magyar adózó ügyében hozott döntése szerint ha a követelés véglegesen behajthatatlanná vált, akkor a NAV köteles az arra jutó áfát visszatéríteni az eladónak. Sietniük kell azoknak, akik 2014 vége előtti áfát szeretnének visszakapni, csak az idei év végéig próbálkozhatnak ezzel.

VálaszAdó 2019/11.  

 • Nyugdíj-kiegészítés és -prémium
 • Átalakul a pénzügyi képzés
 • Társas vállalkozás az eva után
 • Bizonyítékok kapcsolódó vizsgálatoknál
 • Kérdések és válaszok

Több kormányrendelet, illetve bírósági döntés is felkeltette az utóbbi hetekben az adózási témákkal hivatásszerűen is foglalkozók érdeklődését.

Nagy port vert fel az EU Bírósága nemrég hirdetett ítélete a magyar vonatkozású C-189/18. számú ügyben, melynek tárgya az volt, hogy milyen feltételekkel használhatja fel egy ellenőrzés során az adóhatóság az adózó üzleti partnereinél folytatott revízió során hozott döntéseit, illetve milyen jogai vannak az adózónak a bizonyítékok megismerésére és az ezekre való reagálással kapcsolatban.

Sok tévhit kering a képzés átalakításáról, ezekből néhányat a témával kapcsolatos kormányrendelet értelmezésével igyekeztünk eloszlatni. Szintén kormányrendelethez kötődik a nyugdíjak novemberi kiegészítéséről, valamint a nyugdíjprémiumról hozott kormánydöntésről közölt cikkünk.

Heteken belül döntenie kell az evásoknak – az adónem 2020-as megszűnése miatt –, hogy a jövőben milyen adózást választanak. A témával az Adózóna portálján többször is foglalkoztunk, ezúttal az egyik lehetőséggel kapcsolatos teendőket részletezzük.

Milyen az élet, ha egy társaságot kizárnak a katából, hogyan alakul a járulékfizetési kötelezettség? Mire számíthat a katás, ha gyermeket vár, mit kell tennie, hogy jól járjon a jövőbeli csed, illetve gyed összegével? Olvasói kérdésekre adott szakértői válaszainkból megtudhatják.

VálaszAdó 2019/10.  

 • Eva helyett szja, tao, kata vagy kiva
 • Ekáer: változás a bejelentés rendjében
 • Új módszerekkel ellenőriz a NAV
 • Táppénz, csed, gyed méltányosságból
 • Kérdések és válaszok

A nyári adócsomag megszavazásával véglegessé vált, hogy 2020. január 1-jétől megszűnik az egyszerűsített vállalkozói adó. A pillanatnyilag az eva hatálya alatt működő kisvállalkozásoknak legkésőbb év végéig kell dönteniük, hogy a továbbiakban milyen adózási módra térnek át. A legkedvezőbb lehetőség kiválasztásához nyújtanak segítséget az  Adózóna legújabb kalkulátorai, számoljon velünk! 

 

 

Olvasói kérdés nyomán jutott tudomásunkra, hogy előzetes figyelemfelhívás nélkül szigorodott az ekáerbejelentés rendje: a fuvarozás megkezdésének dátumánál már az órát és a percet is meg kell jelölni.

 

 

A kizárólag elektromos erőforrással, villanymotorral rendelkező autók terjedése miatt a jogalkalmazás során egyre gyakrabban találkozhatunk azzal a kérdéssel, hogy elektromos személygépkocsi vásárlása esetén igénybe vehető-e az energiahatékonysági adókedvezmény.

 

 

A hálózatelemző, adatbányász-szoftvereknek köszönhetően már nemcsak a kiválasztás, hanem az ellenőrzés eredményes lezárása és a jogsértő, a költségvetést károsító magatartás bizonyítása is egyre könnyebb az adóhatóság számára.

 

 

Sokan nem tudják, hogy ha a biztosított nem rendelkezik elég biztosítási idővel, akkor is van lehetősége arra, hogy méltányossági eljárás keretében egészségügyi ellátáshoz jusson, azon belül táppénzt, csecsemőgondozási díjat (csed), gyermekgondozási díjat (gyed) és egyszeri segélyt kaphasson.

 

 

VálaszAdó 2019/9.

 

 

 • Táppénz elbírálása: új szabályok
 • Számviteli változások
 • Abc a haszonélvezeti joghoz
 • Az özvegyi nyugdíj feltételei
 • Kérdések és válaszok

Manapság gyakori, hogy valakinek több munkaviszonya, biztosítási jogviszonya van, például szakmunkás valahol és emellett társas vállalkozóként szerelőműhelyt működtet, ahol az övé az ügyvezetői poszt, de egyéb munkát nem végez. Betegsége esetén előfordulhat, hogy csak az előbbi feladatait nem tudja ellátni, de a papírmunkában nem akadályozza meg semmi. Az ilyen többes jogviszonyos keresőképtelenség orvosi elbírálását – részben – új előírások szabályozzák, ezek részleteit mutatjuk be egyik cikkünkben.

 

 

A nyári adócsomag is tartogatott még újdonságokat, így például a számviteli törvény módosításait: írásunk például a számvitelben használatos új fogalmak jelentésének megértéséhez nyújt segítséget a könyvelők számára.

 

 

Jogi gyökerekhez térünk vissza viszont akkor, amikor a már a római jog által is alkalmazott haszonélvezeti jog aktuális részleteit két cikkben is elemezzük.

 

 

Ugyanakkor sürgős feladatokkal foglalkozunk akkor, amikor felhívjuk a figyelmet a szigorodó banki szabályokra és a kártyatulajdonosok teendőire.

 

 

Utánanéztünk annak is, hogy milyen súlyos szankciókkal járhat, ha a munkáltató szükségtelen személyes adatokat tárol. Mostani öszszeállításunkban további időszerű cikkeket és olvasói kérdésekre adott válaszokat is találhatnak.

 

 

VálaszAdó 2019/8.

 

 

 • Számlamegőrzési kötelezettség
 • Katás adózás – katás nyugdíj
 • Üzleti utazás költségelszámolása
 • Változnak az ekáer szabályai
 • Kérdések és válaszok

 

 

Az elektronikus adatszolgáltatás bevezetésével, valamint az elektronikus számlázás elterjedésével érdemes áttekinteni a számlák megőrzésével kapcsolatos kötelezettségeket. Cikksorozatunkban mind a papíralapú, mind az elektronikus számlák megőrzésével kapcsolatos szabályok összefoglalására kísérletet teszünk.

Magyarországon a vállalkozások több mint kétharmada családi tulajdonban van, a munkavállalók felét ők foglalkoztatják, mégsem jellemző rájuk a jövőtervezés. Ha meghal a cégalapító – vagy betegség, baleset miatt cselekvőképtelen lesz –, az egyenlő a vállalkozás halálával, a munkavállalók elbocsátásával. Cikkünkben ötleteket adunk arra, miképpen lehet áthidalni a nem várt eseményeket.

 

 

 

 

A nyár a pihenés, feltöltődés időszaka, de a munka ekkor sem áll meg. A munkavégzéssel összefüggő utazás adózási szempontból különös jelentőséggel bír, ugyanis üzleti utazás költségeit abban az esetben lehet adó megfizetése nélkül elszámolni, ha az utazás nem a magánszemély személyes vagy családi szükségleteinek kielégítését szolgálja.

 

 

 

 

A kisadózók társadalombiztosítási ellátásával több írásunkban foglalkoztunk már. Ezúttal a témára egy olvasónk kérdése kapcsán térünk vissza, aki a „Katásként is gondoljon a nyugdíjas évekre!" című, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által küldött tájékoztató levél alapján kérte a kisadózó jogosultsági idejével összefüggő aggályának eloszlatását.

 

 

 

 

Az adózás rendjéről szóló törvény módosításával több ponton is változnak  2020. január 1-jétől az ekáer-kötelezettségre vonatkozó szabályok. 


VálaszAdó 2019/7. 

 

 

 

 

 • 17,5 százalék a szocho
 • Megszűnik a feltöltési kötelezettség
 • Behajthatatlan követelés áfája
 • Szja-mentesség négygyermekeseknek
 • Kérdések és válaszok

 

 

Nehezített pályán kell közlekednie az idén annak, aki szeretné töviről-hegyire megismerni az aktuális adómódosításokat. A szokásos – jellemzően egy-két törvényjavaslatból álló – nyári adócsomag helyett ugyanis ezúttal legalább négy előterjesztést kell átfésülni

A különböző adónemek módosítása szerepel a hagyományos adócsomagban, a 2020-as költségvetést megalapozó törvényjavaslatban, továbbá a jogharmonizációs indítványban.

Ezekről az előterjesztésekről várhatóan július közepéig szavaz az Országgyűlés. Már elfogadta viszont a T. Ház a szociális hozzájárulási adóról szóló törvény módosítását, sőt: ki is hirdették a Magyar Közlönyben, így fellélegezhetnek az adózók, hiszen ténnyé erősödött a teher csökkentésének ígérete.

Sokak régi kívánsága teljesül azzal is, hogy több adónemben megszűnik a feltöltési kötelezettség. De nem teljesen elégedettek az érintettek: sokan a módosítás kiterjesztését szorgalmazzák például az iparűzési adóra is.

 

 

 

 

Mindenképpen jó hír, hogy levonhatóvá válik az áfa alapjából a behajthatatlan követelés áfatartalma. Feltehetően kevesebbeket érint viszont, hogy átmenetileg nulla százalékos lesz a reklámadó mértéke, illetve hogy életük végéig adómentességben részesülnek majd a négy- és a többgyermekes anyák.

 

 

 

 

Az említett adóváltozásokról és további jelentős módosításokról részletesen beszámolunk e havi hírlevelünkben.

 

 

 

 

VálaszAdó 2019/6.

 

 

 

 

 • Online számlaadat-szolgáltatás
 • Módosul az uniós áfairányelv
 • Alapítványok működési szabályai
 • Felmondás: iránymutató Kúria-döntés
 • Kérdések és válaszok
 •  

   

  A bevallási és a beszámolókészítési feladatok végeztével új, halaszthatatlan teendőjük van a vállalkozásoknak, frissíteniük kell online számla-adatszolgáltatási rendszerüket, a korábbi verziót már nem használhatják.

  Számos cikk jelent meg az elektronikus számlázás témakörében, azonban arra a kérdésre, hogy mely esetben jelent ez kötelezettséget akár a számlakibocsátó, akár a számlabefogadó adózókra nézve, az áfatörvény alapján nem kapunk eligazítást. Cikkünkben arra keressük a választ, mely esetben nem kérhető a jól bevált papír alapú számla az elektronikus forma helyett.

  Tavaly év végén fogadta el az Európai Unió Tanácsa a közös hozzáadottértékadó-rendszerről (héa) szóló irányelv módosítását, amelyet az európai uniós tagállamok 2020. január 1-jétől kötelesek alkalmazni. Ismertetjük az irányelv legfontosabb szabályait.

  Tapasztalatok szerint sokaknak okoz fejtörést, hogyan kell kiszámítani, mennyi szakképzési hozzájárulást kell fizetni, cikkünkben ehhez nyújtunk fogódzót, példákon keresztül.

  A munkáltatók és a munkavállalók számára is iránymutató döntést hozott nemrégiben a Kúria, amikor egy ügyben kimondta, hogy azonnali hatállyal elbocsátható az a munkavállaló, aki a munkatársaival, feletteseivel megengedhetetlen stílusban kommunikál, őket sértegeti.

   

   

  VálaszAdó 2019/5. 

   

   

  • Bevallási tervezet kiegészítése
  • Dokumentumok tao-alaphoz
  • Szocho-fizetési felső határ
  • Adóalap-megosztás a hipában
  • Kérdések és válaszok

  Május az adózók és a könyvelők számára a bevallás hónapja, több határidő is fűződik ehhez a tavaszi terminushoz. Így nem véletlen, hogy az Adózóna számtalan cikket közölt e témákban, segítendő az érintettek feladatainak teljesítését.

  Bár a személyi jövedelemadóról az adózók többségének ma már a NAV készíti el bevallási tervezetét, s ebből ténylegesen bevallás is lesz azoknál, akiknél nincs eltérés a tervezet és a tényleges jövedelmek között, jócskán akadnak olyanok, akiknek ki kell egészíteniük vagy javítaniuk a tervezetet. Az utóbbihoz nyújt gyakorlati tanácsokat egyik cikkünk.

  Közeleg a társasági adó és az iparűzési adó bevallásának/befizetésének határideje is. Az előbbihez kapcsolódva egyik cikkünk listázza és részletezi, hogy az adóalap megállapításához milyen dokumentumokkal kell rendelkezniük az adózóknak. A közelmúltban befejeződött cikksorozatunk harmadik részében az iparűzési adó telephelyre és megosztására vonatkozó szabályokat ismertetjük.

  Ezúttal sem maradtak ki a munkajogi és a társadalombiztosítási témák: foglalkozunk például az egyik évről a másikra átvitt szabadság problematikájával, az erkölcsi bizonyítvány, továbbá a korkedvezményes ellátás kérdéseivel.


  VálaszAdó 2019/4.

  • Iratok másolása és az adatvédelem
  • Az iparűzési adó kiszámítása
  • Támogatási adatok a tao-bevallásban
  • Kft. tőkeemelésének szabályai
  • Kérdések és válaszok

  A munkáltatók által gyakran alkalmazott adatellenőrzési módszer, hogy lefénymásolják a munkavállalók személyi igazolványát, lakcímkártyáját, adókártyáját, diplomáját és minden egyéb olyan dokumentumát, amelynek valóságtartalmát a későbbiekben ellenőrizni kívánják. A magyar felügyeleti hatóság azonban nem tartja jogszerű adatkezelésnek ezt az eljárást.

  A 2018-as adóév zárásával újra előtérbe kerülnek a helyi iparűzési adó (HIPA) számításával kapcsolatos kérdések. Mivel ismét gyakorivá váltak a HIPA-ellenőrzések, fokozottan javasolt az adóalap számításánál figyelembe vett tételek alapos vizsgálata.

   

   

  Március 21-én hatályba léptek a 2019. évi valorizációs szorzók, derül ki a Magyar Közlöny 45. számában megjelent 55/2019. számú kormányrendeletből. Így már nincs akadálya annak, hogy a 2019. évben nyugdíjba vonulók nyugellátását a tényleges összegben állapítsák meg.

   

   

  A személyi jövedelmek adóztatása mellett a tb-kötelezettségeket is befolyásolja, ha a magánszemély külföldön dolgozik. Általánosságban szinte minden élőmunkát terhelő adónak és járuléknak alapja az a jövedelem, amelyet az szja-előleg megállapításánál figyelembe vett a kifizető. Kivételt képeznek ez alól például azok a jövedelmek, amelyek után a külföldi munkavégzés következtében Magyarországon részben vagy egészben nem kell szja-előleget fizetni.

   

   

  Idén január 1-jétől változtak a termőföldnek nem minősülő ingatlan bérbeadásából származó jövedelem adózási szabályai.

   

   

  VálaszAdó 2019/3.

   

   

  • Változó adatvédelem
  • Céges számítógép használata
  • Ingatlan-bérbeadás költsége
  • Korhatár előtti ellátás
  • Kérdések és válaszok

  Elkezdődött az Országgyűlés tavaszi ülésszaka, a kormány több új törvény-, illetve módosító javaslatot terjesztett a Parlament elé, ismét új szabályokkal ismerkedhetnek az adózók, magánszemélyek és cégek egyaránt.

  Mindjárt itt van egy hatalmas csomag, a T/4479-es számon benyújtott törvényjavaslat, amely az EU adatvédelmi reformjának végrehajtásához szükséges törvénymódosításokat tartalmazza. Az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) kapcsán módosul a személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól szóló törvény is. Megszűnnek például az adatkezelési részletszabályok, továbbá a kamera-, illetve a beléptetőrendszer eddigi adatkezelési megkötései.

  Ebben a csaknem hét tucat jogszabály változtatását célzó salátatörvényben szerepel például az Mt. módosítása is, amely egyebek közt a munkahelyi számítástechnikai eszközök magáncélú használatának új megközelítését javasolja.

   

   

  Miközben elkerülhetetlen az új előírások tanulmányozása, sokaknál fejtörést, illetve új feladatokat generálhatnak a már korábban elfogadott szabályok. Ilyenek például a tavaly július elsején életbe lépett online számlázási kötelezettséggel, vagy például az ingatlan bérbeadás költségelszámolásával kapcsolatos idei változások. Mindkét témáról találnak hasznos információkat a mostani VálaszAdóban olvasóink. Kiemelendő továbbá az adókedvezményt érvényesíthető súlyosan fogyatékos magánszemélyek új köréről, továbbá a kormány családvédelmi akciótervének eddig megismert részleteiről közölt írásunk is.

   

   

  VálaszAdó 2019/2.

   

   

  • Szochokedvezmények 2019
  • Nyugdíjas dolgozók közterhei
  • Áfalevonás személygépkocsi-bérlésnél
  • Üzlettárs kizárásának lehetősége
  • Kérdések és válaszok

  Ugyan januártól nem változott a szociális hozzájárulási adó mértéke, az igénybe vehető kedvezmények módosultak, melyeket cikkünkben jól áttekinthető táblázatban ismertetünk, kiegészítve azzal, hogy milyen hatósági igazolások szükségesek az egyes kedvezmények érvényesítéséhez.

  Megerősítette a Pénzügyminisztérium az Adózóna.hu kérdésére, hogy az ötéves elévülési időn belül visszamenőlegesen is lehet érvényesíteni a személyi kedvezményre való jogosultságot a 335/2009. kormányrendelet mellékletébe 2019. január 1-jétől beiktatott betegségek esetében.

   

   

  Egy friss törvénymódosítás egyértelművé teszi, hogy az irányadó öregségi nyugdíjkorhatár betöltését követő öt évig kötelesek megőrizni a társadalombiztosítási nyilvántartás vezetésére kötelezett vállalkozások a szolgálati időről vagy a nyugellátás megállapítása során figyelembevételre kerülő keresetről, jövedelemről adatot tartalmazó munkaügyi iratokat.

   

   

  A gazdasági társaságok törvényes működésének egyik biztosítéka a tagok viszonyának rendezettsége. Megeshet azonban, hogy valamelyik tulajdonos magatartása veszélyezteti a társaság működését és célját, a tag a cég érdekeivel ellentétesen gondolkodik, esetlegesen kárt is okoz, és így a vele való együttműködés egy idő után ellehetetlenül. Cikkünkben bemutatjuk, milyen esetben zárható ki a gazdasági társaság tagja.

   

   

  A 2019-es év egyik legfontosabb újdonsága a bérelt személygépkocsikkal kapcsolatos adólevonási szabályok változása, amit négyrészes cikksorozatunkban elemzünk.

   

   

  VálaszAdó 2019/1.

   

   

  • Változik a kivaalap
  • Csoportos adóalanyiság kérdőjelekkel
  • Cégkapus kapcsolat a NAV-val
  • Önkéntes pénztárak: adó és kedvezmények
  • Kérdések és válaszok

  2018 és 2019 fordulóján mozgalmas napokat éltek át az adózás iránt érdeklődők. Hiszen például szinte a 24. órában született megállapodás a kötelezőn alkalmazandó minimálbér és a garantált bérminimum összegéről, ami nagy mértékben befolyásolja az adózók terheit. A havi minimálbér 149 ezer forint, a garantált bérminimum pedig 195 ezer forint lett, ami egyébként számos ellátás összegét befolyásolja, így például a táppénz maximumát is.
  Sokak fantáziáját megmozgatta, hogy 2019. január 1-jében (meghatározott feltételek mellett) csoportba tömörülve róhatják le társasági adójukat a vállalkozások.

  A jogalkotók azonban ezúttal sem vizsgáztak jelesre, szakértőnk egyik cikkében rámutat az ellentmondásokra és a hiányosságokra. Sok 2019-es részletszabállyal az utolsó pillanatokban ismerkedhettek meg az érintettek – ehhez az adózást érintő kormányrendeletekről szóló írásunkban közlünk összefoglalót.

   

   

  A törvények módosításának értelmezése sokszor a legtapasztaltabb szakértők számára is fejtörést okoz, miközben nem árt tudni, hogy a NAV miként fordítja le magának az egyes passzusokat, hiszen ezek ismerete nélkül egy esetleges ellenőrzésből könnyen vesztesként kerülhet ki az adózó. Ehhez azzal nyújtunk segítséget, hogy összefoglaltuk az adóhatósággal való elektronikus ügyintézés, a cégkapus kapcsolattartás legfontosabb tudnivalóit.

   

   

  Az Országgyűlés gyökeresen átalakította az önkéntes pénztárak adózással és adókedvezményekkel kapcsolatos szabályait – a témáról ezúttal is találnak szakmai kommentárt.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  A folytatáshoz előfizetés szükséges.
  A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

  Hozzászólások (0)

  Új hozzászólás

  Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
  Az Adózóna moderálási alapelveit ITT találja.
  További hasznos adózási információk

  NE HAGYJA KI!
  Ezért érdemes előfizetni!
  PODCAST

  Kérdések és válaszok

  Osztalékká vált osztalékelőleg

  Szipszer Tamás

  adószakértő

  Őstermelő és egyéni vállalkozó iparűzési adó

  dr. Bartha László

  adójogi szakjogász

  Szekrényzár fordított áfával?

  dr. Bartha László

  adójogi szakjogász

  Szakértőink

  Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

  2024 április
  H K Sze Cs P Sz V
  1 2 3 4 5 6 7
  8 9 10 11 12 13 14
  15 16 17 18 19 20 21
  22 23 24 25 26 27 28
  29 30 1 2 3 4 5

  Együttműködő partnereink