hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Így változnak a társasági adó szabályai, új kedvezmények lesznek

  • Hunyadné Szűts Veronika igazságügyi adó- és járulékszakértő

Alapvetően könnyítésként és adóteher-csökkenésként értékelhetők a legújabb adócsomagban a társasági adóról és az osztalékadóról szóló törvény módosításáról szóló javaslatok.

Bejelentett részesedés

A bejelentett részesedés 10 százalékos értékhatárának eltörlésére tett javaslat szerint részesedési mértéktől függetlenül bármekkora tulajdoni részesedést bejelentett részesedésként lehet kezelni. Ez a gyakorlatban a 10 százaléknál alacsonyabb részesedéseknél is lehetővé teszi azok adómentes értékesítését.

(Emlékeztetőül: a bejelentett részesedés előnyeit a gazdasági társaság általi üzletrészvásárlásoknál lehet kiaknázni, ha az üzletrészt későbbi eladás reményében vettük, és legalább egy éven keresztül a társaság birtokában tartjuk.)

A javaslat szerint az ellenőrzött külföldi társaság esetében a részesedés fennállása akkor teljesül, ha a részesedés az adózó adóévének többségében fennáll.

OLVASSA TOVÁBB cikkünket, amelyben részletezzük az új adóalap-kedvezményekre vonatkozó elképzeléseket.

A teljes cikkhez előfizetőink, illetve 14 napos próba-előfizetőink férnek hozzá, ha email-címük és jelszavuk megadásával belépnek az oldalra.

Az adócsomagban szereplő további javaslatokról itt olvashat!

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Termőföld átminősítése

Lepsényi Mária

adószakértő

Mezőgazdasági telephely – földértékesítés

Lepsényi Mária

adószakértő

Ingatlan bérbevétele magánszemélytől

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close