Ismét a minimum járulékfizetési kötelezettségről

  • Széles Imre, társadalombiztosítási szakértő

Az új Tbj. dolgozókra vonatkozó minimum járulékfizetéssel kapcsolatos előírásai mindig sok kérdést vetnek fel. Jelen cikkünk ezeket igyekszik tisztázni.

A július 1-jén hatályba lépő – ám, ha addig elfogadásra kerül a Magyarország 2021. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló T/10856. számú törvényjavaslatnak az új Tbj. (a társadalombiztosítás ellátásaira jogosultakról, valamint ezen ellátások fedezetéről szóló 2019. évi CXXII.) törvény 104. szakaszát érintő módosító javaslata, akkor csak a szeptember 1-jétől alkalmazandó – munkaviszonyban álló dolgozókkal kapcsolatos minimum járulékfizetési kötelezettségre vonatkozó előírásairól számos információ jelent meg. Ugyanakkor még mindig akad néhány olyan probléma, amit fontos tisztáznunk, legalábbis is ezt jelzik Olvasóink témában feltett kérdései.

Mindenekelőtt fontos rögzíteni, hogy ez [az új Tbj. 27. § (2)–(3) bekezdésén alapuló] kötelezettség kizárólag a munkaviszonyban álló, kiegészítő tevékenységet folytatónak nem minősülő (tehát nem nyugdíjas) dolgozókat érinti csak.

Olvassa tovább cikkünket, hogy megtudja a jogszabály alkalmazásában kit tekintünk munkaviszonyban álló dolgozóként biztosítottnak, kikre vonatkozik a minimum járulékfizetési kötelezettség!

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Flottakezelő

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close