hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

A nap kérdése: megvásárolhatók-e a nők 40 nyugdíjhoz hiányzó évek?

  • adozona.hu

Van-e lehetőség megvásárolni a hiányzó szolgálati időt, hogy valaki élhessen a nők 40 kedvezményes nyugdíjba vonulási lehetőséggel? – kérdezte olvasónk. Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

OLVASÓNK KÉRDÉSE:

Ügyfelemnek 18 hónap hiányzik a kedvezményes nyugdíjához, mivel munkanélküli segélyen és fizetés nélküli szabadságon volt. 32 év kereső tevékenységgel járó biztosítási vagy azzal egy tekintet alá eső jogviszonnyal szerzett szolgálati idővel rendelkezik. Van-e lehetőség megvásárolni a hiányzó hónapokat?

SZAKÉRTŐNK VÁLASZA:

A nők kedvezményes nyugdíjazásához szükséges jogosultsági idő nem vásárolható meg, ezen kedvezményes nyugdíjazáshoz a megállapodással vásárolt/szerzett szolgálati idő nem vehető figyelembe jogosultsági időként.

OLVASSA EL kapcsolódó cikkünket!

Nincs meg az öregségi nyugdíj megállapításához szükséges szolgálati idő: mikor és hogyan vásárolható ez meg?

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Rokkantsági ellátás

Széles Imre

tb-szakértő

Folyamatos munkarend (megszakítás nélküli)

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1