hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Szja 1%: itt a lista, kinek, mennyi jut idén a felajánlásokból

  • adozona.hu

Közzétette honlapján a Nemzeti adó- és Vámhivatal (NAV) a 2019. rendelkező évben a magánszemélyek által érvényesen megjelölt, legalább ezer forint összegű, érvényes szja 1 százalékos felajánlással érintett kedvezményezettek listáját.

A felsorolásban a kedvezményezettek adószáma, illetve technikai száma, neve, székhelye, a felajánlással érintetteket megillető összeg és a javukra érvényesen rendelkezők száma olvasható.

A kimutatásban azon kedvezményezettek tételes adatai szerepelnek a 2019. szeptember 13-ai állapot szerint, amelyeket a magánszemélyek érvényesen jelöltek meg a 2018. adóévi (2019. rendelkező évi) szja 1 százalékos rendelkező nyilatkozataikban, és a kedvezményezettek javára érvényesen felajánlott összegek összesítve elérik vagy meghaladják az ezer forintot.

A NAV a kimutatásban szereplő regisztrált civil kedvezményezetteknek hivatalból teljesíti a kiutalást, így a kedvezményezetteknek nincs további teendőjük ezzel kapcsolatban.

Ha a kedvezményezettnek köztartozása van, annak erejéig a NAV a kiutalást nem teljesítheti, kizárólag a köztartozásra visszatartott összegen felül maradó felajánlást kaphatják meg az érintettek.

A 1%-os felajánlásban részesült regisztrál civil kedvezményezettek listája ITT, a technikai számos kedvezményezetteké pedig ITT tölthető le.

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Új építésű lakás áfája továbbértékesítés esetén

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Jövedéki adóraktár

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Tervezés díja a fordított adózás rendszerében

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

2019 október
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X