hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Szja 1%: itt a lista, kinek, mennyi jut idén a felajánlásokból

  • adozona.hu

Közzétette honlapján a Nemzeti adó- és Vámhivatal (NAV) a 2019. rendelkező évben a magánszemélyek által érvényesen megjelölt, legalább ezer forint összegű, érvényes szja 1 százalékos felajánlással érintett kedvezményezettek listáját.

A felsorolásban a kedvezményezettek adószáma, illetve technikai száma, neve, székhelye, a felajánlással érintetteket megillető összeg és a javukra érvényesen rendelkezők száma olvasható.

A kimutatásban azon kedvezményezettek tételes adatai szerepelnek a 2019. szeptember 13-ai állapot szerint, amelyeket a magánszemélyek érvényesen jelöltek meg a 2018. adóévi (2019. rendelkező évi) szja 1 százalékos rendelkező nyilatkozataikban, és a kedvezményezettek javára érvényesen felajánlott összegek összesítve elérik vagy meghaladják az ezer forintot.

A NAV a kimutatásban szereplő regisztrált civil kedvezményezetteknek hivatalból teljesíti a kiutalást, így a kedvezményezetteknek nincs további teendőjük ezzel kapcsolatban.

Ha a kedvezményezettnek köztartozása van, annak erejéig a NAV a kiutalást nem teljesítheti, kizárólag a köztartozásra visszatartott összegen felül maradó felajánlást kaphatják meg az érintettek.

A 1%-os felajánlásban részesült regisztrál civil kedvezményezettek listája ITT, a technikai számos kedvezményezetteké pedig ITT tölthető le.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Parkolási díj számlázása

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close