10 találat a(z) szja 1% cimkére

Egyesület Kérdés

Szja 1%: itt a lista, kinek, mennyi jut idén a felajánlásokból Cikk

Közzétette honlapján a Nemzeti adó- és Vámhivatal (NAV) a 2019. rendelkező évben a magánszemélyek által érvényesen megjelölt, legalább ezer forint összegű, érvényes szja 1 százalékos felajánlással érintett kedvezményezettek listáját.

Újabb információs füzetet adott ki a NAV: így szerezzen 1%-ot Cikk

"Hogyan részesülhetnek a kedvezményezettek a személyi jövedelemadó 1 százalékából? 2018" címmel pénteken megjelent a NAV legújabb, 26. számú információs füzete.

Tavaly csökkentek az 1 százalékos felajánlások Cikk

A személyi jövedelemadó (szja) 1+1 százalékáról való rendelkezési lehetőség fontosságára hívja fel a figyelmet az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), ugyanis a múlt évben csökkentek a civil szervezeteknek és az egyházaknak szánt felajánlások.

Az szja 1% felhasználási szabályai, a beszámolásra vonatkozó előírások Cikk

Tudta ön, hogy 2017-től a köztartozásra átvezetett összeget is fel kell tüntetni a kiutalt támogatás felhasználásáról szóló beszámolóban? Cikkünkben az alapítványok kedvezményezetté válásának feltételeit, az átutalt 1% felhasználásának szabályait, illetve a beszámolás feladatait ismertetjük.

Szja 1 százalék felhasználása – számvitel Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következő kérdésben kérem szíves válaszukat. Egy alapítvány – a feltételeknek megfelelve – az szja 1 százalékában részesült. Az összeg felhasználását tárgyi eszköz beszerzésére fordította. Az alapítvány kettős könyvvitelt vezet. Kérdésem, hogy milyen módon történjen a számviteli elszámolása az egész folyamatnak? Az szja 1 százaléka bevételként elszámolható a felhasználás évében? Várom szíves válaszukat!

Közhasznú szervezetek szja 1 százalék tartalékolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Óvodai közhasznú alapítványt könyvelek. Ezzel kapcsolatosan a következő a kérdésem. A NAV által folyósított 1 % szja összegét mennyi ideig lehet tartalékolni? Jól tudom, hogy a kiutalástól számított 3 évig? Válaszukat köszönöm!

Egy hívással is kijavíthatjuk az adóbevallásunkat Cikk

Nem szükséges minden ügyes-bajos dologért bejönni az adóhivatalba. Egyes adóügyek intézésére ugyanis telefonon is van lehetőség. Ilyen például a papíralapon benyújtott bevallás javítása.

Elszámolás az szja 1%-ával Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem szíves véleményét az alábbi kérdéssel kapcsolatban.Egy közhasznú besorolással rendelkező alapítvány alapító okirataszerinti cél szerinti tevékenysége a tenisz sportág népszerüsítése, utápótlásnevelés.Közhasznú besorolást nevelés, oktatás és sport tevékenységre kapta. Az alapítvány versenyeket szervezett ill teniszt oktatott folyamatosan alakulása (2007.)óta..2 alkalmazottat foglalkoztat.Költségei pályabérlet, ill bér- és járulékai jogcímen merültek fel.Bevétele támogatásból és tenisz oktatásból keletkeztek.Álláspontom szerint a bevételek kizárólag a cél szerinti tevékenység végzéséből keletkeztek, mely egyben a közhasznútev. bevétele is. Az szja 1%-ával kell most elszámolnia, és az 1996.évi CXXVI. tv.8.bekezdés a.)pontja szerint a kapott 1% felhasználása akkor tekinthető megfelelőnek, ha az alapcél szerintiközhasznú tev. megvalósítására fordítódik. Ugyanakkor a 9.bekezdés szerint a szervezet fenntartásával, működésével kapcsolatos költségek együttes összege nem haladhatja meg a felhasznált összeg ötven %-át. Ez utóbbi előírás nem világos.Tehát abban az esetben, ha az alapítvány a fent írtak alapján kizárólag alapcél szerinti közhasznú tev.-et folytatott, akkor nemvonatkozik rá az 50%-os korlát? Kire vonatkozik, vagy milyen esetben kell akkor alkalmazni ez utóbbi korlátot?Várom válaszát, üdvözlettel:Merckléné Pósa Judit

1%: július 31-ig lehet rendezni a köztartozást Cikk

Annak az alapítványnak, közalapítványnak vagy egyesületnek (civil szervezet), amely számít a személyi jövedelemadó 1 százalékára, de köztartozása van, 2012. július 31-ig rendeznie kell azt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Pótbefizetés rendezése

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Finacont Kft

Kft. és katás vállalkozás

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Átalányadózó egyéni vállalkozó szocho maximum

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs