hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Bővíti tevékenységi körét a cég? Itt az idő megvizsgálni a számviteli politikát

  • Sinka Júlia okleveles adószakértő
2

Az üzleti év végéhez közeledve célszerű a vállalkozások számviteli politikáját is górcső alá venni, és indokolt esetben a következő évtől módosítani. Erre okot adhat például az is, ha a cég profilját építőipari tevékenységgel bővíti.

A számviteli törvénybe több mint egy évvel ezelőtt került be a "szerződés elszámolási egysége" kategória, de még mindig sok a bizonytalanság ennek számvitelében.

Ide tartoznak azok a vállalkozói döntések is, amelyeket ennek kapcsán a számviteli politikájukban kell rögzíteniük a vállalkozóknak. Jellemző példa erre a teljesítési fok meghatározásának problémája.

OLVASSA TOVÁBB cikkünket, amelyben példákon keresztül bemutatjuk, hogy a teljesítési fok megállapítása során milyen szempontokat kell figyelembe venni, milyen dokumentációra lesz szükség!

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (2)
Adózóna

Kedves Hozzászóló! Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük! Az Adózóna csapata

Tisztelt Sinka Júlia!

Az alábbi kérdésekre szeretnék választ kapni:

Egy adott projekt mikor minősül elszámolási egységnek és mikor nem? Milyen körülményeket kell szemelőt tartani ennek megítélésekor?

Köszönettel:

Matyej András

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Kata öregségi nyugdíj mellett

Lepsényi Mária

adószakértő

Áttérés katáról átalányadózásra

Lepsényi Mária

adószakértő

Átalányadó választása kata után

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs