9 találat a(z) haszon cimkére

Különbözeti áfa könyvelése Kérdés

Uniós nyomásra mégsem lesz tilos veszteségesnek lenni Cikk

Az Országgyűlés hatályon kívül helyezte a nagy kereskedelmi láncok veszteséges működését tiltó szabályt.

Termőföld-értékesítés, szja Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2008-ban vásárolt termőföldet 2017-ben adtam el, haszonnal.. Ez után van szja-fizetési kötelezettség? Köszönöm,Adrienn

Két kft. közös ingatlantulajdona III. Kérdés

http://adozona.hu/kerdesek/2016_4_14_Ket_kft_kozos_ingatlantulajdona_tws http://adozona.hu/kerdesek/2016_4_26_Ket_kft_kozos_ingatlantulajdona_2_rde Kedves Hunyadné Szűts Veronika! A korábban feltett kérdésemmel kapcsolatban szeretném még a segítségét kérni. A két kft. megvásárolta a kiszemelt ingatlant, amelyet, mint írtam, bérbeadással szeretnének hasznosítani. Elképzelésük szerint az egyik kft számlázná ki a teljes bérleti díjat, az ő nevére érkeznének a rezsi számlák, ezen cég képviselője intézné az ingatlannal kapcsolatos ügyeket. A másik kft.-vel úgy állapodnának meg, hogy ingatlanhasznosítás címén tartana igényt a másik tulajdonos egy meghatározott pénzösszegre, amely nem feltétlenül az elért hozam fele, mivel a másik fél egyfajta csendestársként tevékenykedne. Kérdésem, hogy köthet-e olyan megállapodást a két cég, hogy kizárólag az egyik fél szedi a hasznokat, viseli a költségeket, esetleges károkat, az ingatlan másik tulajdonosa pedig egy kialkudott juttatásban részesül? Köszönöm szépen a segítségét! Vágner Emília

Szolgáltatásnál beépített anyagok Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérem a segítségét: Szolgáltatásnál a vásárolt alkatrészre, amelyet beépítenek, mennyi hasznot lehet felszámolni? Itt a szállítást és a raktározást fel lehet-e számolni és külön kell-e számlázni? Konkrétan. Öntözőberendezés (autó) javításánál a megvásárolt alkatrészre tehet-e hasznot a vállalkozó, aki a javítás mellett ezt beszereli a javítandó gépbe? Kereskedelmi tevékenységet nem folytat, csak annyi anyagot vásárol, amennyit fel is használ a javítás során. Helyes-e a számla, ha felsorolja a beépített alkatrészeket és külön a munkadíjat? Gyors válaszukat nagyon köszönöm.

Jogdíj, elhatárolt veszteség és társai: már az idén új szabályok jönnek Cikk

Változna a jogdíj fogalma, új feltételekhez kötnék a jogdíjhoz kapcsolódó kedvezmények érvényesítését, más előírásokra kell figyelni a veszteség-elhatárolásnál. Az Országgyűléshez kedden benyújtott adócsomagban számos olyan elem van, amely már az idén hatályba lépne.

A könyvelők rémálma: így számolja el a munkahelyi étkeztetést – táblázat! Cikk

Nem kis plusz feladatot ró a könyvelőre, ha a cég saját konyha üzemeltetésével biztosítja dolgozói étkeztetését. Még izgalmasabb a helyzet akkor, ha a szóban forgó munkaadó vendéglátással foglalkozik, és a felmerülő költségeket meg kell osztania ezen tevékenységével, illetve a munkavállalók étkeztetésével kapcsolatban felmerült tételekre. Az alábbiakban ehhez adunk támpontokat.

Csendestárs Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi témában kérem segítségét: Befektetési céllal másvalaki vállalkozásába társulnék csendestársként. Konkrétan egy őstermelő által működtetett családi gazdaságról van szó. A gazdaság fejlesztéséhez szükséges pénzeszközt adnám, cserébe csendestárként az értékesítésből származó haszon egy része lenne az enyém. Az alábbi kérdések fogalmazódtak meg bennem, melyekre választ keresek: - Létezik a csendestársi/üzlettársi kapcsolatra valamilyen hivatalos szerződési forma? - A részesedésként kapott haszonrészt milyen ütemezésben célszerű/kell kérnem, elszámolnunk (minden értékesítésből külön-külön, vagy bizonyos időközönként (havonta, évente)? - A kapott haszonból nekem milyen adó vagy járulékfizetési kötelezettségeim vannak, mint csendestársnak (emellett főállásban dolgozom máshol)? - Adóbevallásban ezt milyen módon, milyen jogcímen kell szerepeltetnem majd? - A gazdaság tulajdonosától vagy könyvelőjétől kell valamilyen hivatalos dokumentumot, igazolást kapnom a haszonrész utalása kapcsán (mint például a fizetési papír a munkahelyen)? - Ha későbbiekben nem csak csendestársként, hanem aktív résztevevőként szeretnék részt venni a gazdaságban (értékesítésben, vevő szerzésben), akkor ehhez nekem is őstermelői igazolványra lenne szükségem (nem vagyok semmilyen rokoni kapcsolatban a tulajdonosokkal)? Vagy ez esetben valamilyen vállakozást (pl. bt.) kellene létrehoznunk? - Egyáltalán csendestárs lehetek őstermelő mellett, vagy szükséges, valamilyen vállakozási forma (bt.)?

Osztalék kalkulátor 2015 Kalkulátor

Mit számol a kalkulátor? Az osztalék-kalkulátor a fizetendő közterheket, valamint a nettó jövedelmet számítja ki a személyi jövedelemadó (szja) kötelezettség szempontjából kizárólag a belföldi (magyarországi) illetőségű, ehoköteles magánszemély osztalékként adóköteles belföldről (Magyarországról) vagy külföldről származó bevétele, illetve osztalék címén kifizetett, de egyéb jövedelemként adóköteles külföldről származó bevétele esetében.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Gyed

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Munkavállaló jogellenes felmondása

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close