hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Nemzetközi lapszemle: sikeres megállapodással zárult a kórházi ápolók sztrájkja New Yorkban

  • lapszemle

Több mint 7000 kórházi ápoló lépett sztrájkba három nappal ezelőtt New Yorkban az alacsony fizetés és a méltatlan munkakörülmények miatt. A sztrájkot a kórházakkal folytatott tárgylásokat követően sikeres megállapodással zárták – írja a The New York Times.

A szakszervezetek és a kórházak létrejött megállapodás az ápolók fizetésének emelésén, a kórházi személyzet létszámának bővítésén túl a munkakörülmények javítását célzó intézkedéseket is tartalmaz, a sztrájk elsődleges oka ugyanis az volt, hogy sok ápoló szerint a kórházakban tapasztalható zsúfoltság veszélyezteti a betegeket, stresszhez és kiégéshez vezet a személyzet körében.

A sztrájkban érintett két kórház intenzív osztályának ápolói elmondták, hogy általában három kritikus állapotú beteg ellátására kérték fel őket egyszerre, amikor ideális esetben csak egy vagy kettőt kellene ellátniuk. A sztrájkoló kórházakban több száz betöltetlen ápolói állás tetézte a problémát.

Megjelent! Az Mt. új szabályai – változások a munkajogban 2023. január 1-jétől – videó

A több mint 42 000 tagot tömörítő New York Állami Ápolók Egyesülete csütörtöki közleménye szerint a Montefiore-i nővérek esetében a csütörtök hajnali 1 óra körül megkötött előzetes megállapodás három év alatt 19,1 százalékos béremelést tartalmaz, és több mint 170 új ápolói állással kívánja bővíteni a kórházi személyzet létszámát. A megállapodás a Kaliforniában érvényes, az ápoló-beteg arányról szóló törvényben foglaltakhoz hasonlóan első alkalommal rögzíti az elvárt ápoló-beteg létszámarányokat.

A teljes cikk angol nyelven ITT olvasható el.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Őcsg iparűzési adó

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Kivás cég könyvvizsgálata

Nagy Norbert

adószakértő

Kapott előleg számviteli elszámolása

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs