hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Júliustól legálisan is belenézhet a magánlevelezésünkbe a munkáltató

  • Viszló László
3

Július 1-jétől a munkáltató, törvényi felhatalmazás alapján (A munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. tv. 9. §) korlátozhatja a munkavállaló személyhez fűződő jogait amennyiben ez szükséges. A korlátozásnak azonban törvényi határai vannak.

A személyhez fűződő jogok, ilyen például az emberi méltósághoz, a magántitokhoz, a becsülethez vagy a képmáshoz fűződő jog,  korlátozhatók. Ebben az esetben azonban a munkáltatónak vita esetén bizonyítania kell, hogy a korlátozás feltétlenül szükséges és arányos.  A korlátozás módjáról, feltételeiről és várható időtartamáról előzetesen tájékoztatni kell az érintetteket. Abban az esetben például, ha a munkáltató a munkavállaló magán e-mailjét is megfigyelheti, erről még a megfigyelés megkezdése előtt tájékoztatni kell a megfigyelteket. Ebben az esetben eldönthetik, hogy tartózkodnak-e a magán e-mail forgalmazástól vagy nem.

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (3)
Szilágyi József Szamuráj

Pl biztonsági rendszer főnöki jogkörrel rendelkezel, és állandó leltárhiány van. Nyilvánvaló hogy meg kell keresni, hogyan tűnik e a cucc.
Ilyenkor megnézhetik hogy nincs-e valami susmus a háttérben, a biztonsági részleg területén.

Bako Zlatan

Hm...ezek szerint NINCSEN ilyen életszerű helyzet!

Bako Zlatan

Valami ÉLETSZERŰ példát szívesen olvastam volna mondjuk a magánlevelezésem megfigyelésére!

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Import láncügylet az Egyesült Királyságból?

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Egyéni vállalkozó foglalkoztatása

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs