hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Jön a hathónapos próbaidő és változnak a munkaszerződés létesítésének szabályai

  • Viszló László

Az új Mt. egy mondattal elintézi a határozott időre szóló munkaviszony létesítésének szabályait, azaz ha a felek kifejezetten nem állapodtak meg a munkaviszony határozott időre szóló jellegében, az időtartam határozatlan idejűnek minősül.

A jelenlegi Mt. a határozott idő alkalmazását az első alkalommal nem köti feltételhez, de a meghosszabbításkor már előírja a munkáltatói jogos érdek meglétét (például helyettesítés, meghatározott munka vagy feladat ellátása). Az új Mt. erről nem szól, azaz a felek mindenféle korlátozás nélkül újra és újra köthetnek határozott idős szerződést. A munkaszerződést kötő felek azonban a jelenlegi megszorításokat (jogos érdek, legfeljebb 5 év  stb.) beépíthetik a munkaszerződésbe, feltéve ha van erre irányuló munkáltatói akarat.

HVG-Nexon Munkajog konferencia!
Most 20 százalék kedvezmény Adózóna-elfizetőknek! Részletek és jelentkezés itt!
A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Alkalmi munkavállalói jogviszony korlátja

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Munkajogi jogutódlás vagy nem?

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Munkaerő átengedése kapcsolt felek között

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

2019 november
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X