hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

A bíróság néhány perc alatt hagyta jóvá a jogszerűtlen kirúgást

  • Viszló László

Az ország egyik legnagyobb kulturális intézménye úgy döntött, hogy az évtizedek óta ott dolgozó és momentán szakszervezeti bizalmi közalkalmazottjának felmond, a felmondásban a nyugdíjas mivoltára hivatkoztak, de egy neki szóló levélben az intézmény vezetője a fiatalítást nevezte meg a felmondás valódi okának. Rendje módja szerint megkeresték a felsőbb szakszervezeti szervet, hogy járuljon hozzá a bizalmi felmondásához. A szakszervezet helyi elnöke azonban nem járult hozzá , amit kimerítően meg is indokolt.

Egy jogállamban a munkáltató ezt követően két dolgot tehetett volna: vagy beletörődik a visszautasításba, vagy ha ezzel nem ért egyet pert indít a hozzájáruló nyilatkozat pótlása céljából. Nem ez történt. A munkáltató pár nap elteltével újra kérte a felsőbb szakszervezeti szerv hozzájárulását, a válasz azonban most elmaradt. A törvény a hallgatást beleegyezésnek vélelmezi ezért a munkáltató most már kiadta a felmondást.

 

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Pénztárgépzárások könyvelése

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Örökölt erdő értékesítése

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Online számlázóprogram, pénztárgép és számlajelentés

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

2019 november
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X