hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

A bíróság néhány perc alatt hagyta jóvá a jogszerűtlen kirúgást

  • Viszló László

Az ország egyik legnagyobb kulturális intézménye úgy döntött, hogy az évtizedek óta ott dolgozó és momentán szakszervezeti bizalmi közalkalmazottjának felmond, a felmondásban a nyugdíjas mivoltára hivatkoztak, de egy neki szóló levélben az intézmény vezetője a fiatalítást nevezte meg a felmondás valódi okának. Rendje módja szerint megkeresték a felsőbb szakszervezeti szervet, hogy járuljon hozzá a bizalmi felmondásához. A szakszervezet helyi elnöke azonban nem járult hozzá , amit kimerítően meg is indokolt.

Egy jogállamban a munkáltató ezt követően két dolgot tehetett volna: vagy beletörődik a visszautasításba, vagy ha ezzel nem ért egyet pert indít a hozzájáruló nyilatkozat pótlása céljából. Nem ez történt. A munkáltató pár nap elteltével újra kérte a felsőbb szakszervezeti szerv hozzájárulását, a válasz azonban most elmaradt. A törvény a hallgatást beleegyezésnek vélelmezi ezért a munkáltató most már kiadta a felmondást.

 

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Szerb állampolgár adóztatása és járulékfizetése

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Osztalék kivás cég tagjánál

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szocho

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 május
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close