hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

A nap kérdése: köteles-e a munkáltató eltekinteni a 30 napos felmondási időtől?

  • adozona.hu

Ha ügyfelem munkavállalója 30 napos határidővel felmond, a felmondási időt le kell dolgoznia? A munkáltató köteles eltekinteni a felmondási idő ledolgozásától? Ha igen, egészben? Vagy részben? – kérdezte olvasónk. Dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.

SZAKÉRTŐNK VÁLASZA

A munkavállaló a felmondása esetén köteles a felmondási idő teljes tartama alatt eleget tenni a munkavégzési és rendelkezésre állási kötelezettsége teljesítésének.

Megjelent! Az Mt. új szabályai – változások a munkajogban 2023. január 1-jétől – videó

A munkáltató nem köteles eltekinteni a felmondási időtől, nyugodtan kérheti a teljes 30 nap „ledolgozását”. Ugyanakkor nincs akadálya annak, hogy szabad döntése alapján a felmondási idő egészére vagy egy részére mentesítse (felmentse) a munkavégzés alól, vagy szabadságot adjon ki.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Tagi kölcsön – nem kapcsolt vállalkozás

Nagy Norbert

adószakértő

Telefon-szolgáltatás

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 június
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs