Újabb hat gazdaságvédelmi lépést jelentett be a miniszterelnök

  • adozona.hu

12 napja hirdették ki a rendkívüli jogrendet Magyarországon. Az operatív törzs ma reggeli tanácskozásáról online sajtótájékoztatót tartottak, melyen a miniszterelnök is részt vett.

A sajtótájékoztatón ismertették, hogy jelenleg négy vonalon szervezik a védekezést: katonai, rendőri, egészségügyi és gazdasági. A vírus terjedésének három szakasza van, így a lépéseket és a védekezést is ezekhez kell igazítani. Az első szakasz mögöttünk van (egyéni fertőzés), a második, a csoportos fertőzések időszakában benne vagyunk és hamarosan bekövetkezik a tömeges megbetegedések szakasza.

Jelenleg 167 azonosított beteg van Magyarországon, de a valós fertőzöttek száma feltehetőleg ennél jóval nagyobb. A miniszerelnök ismertette az egészégügyben mozgósítható 65 év alattiak számát, illetve a bevethető rendőrségi és katonai kapacitást.

A gazdasági intézkedésekkel kapcsolatban a miniszterelnök bemutatta, hogy ma milyen újabb döntések születtek:

1. A taxisok után további 81 480 kisvállalkozó kap mentességet június 30-áig a katafizetési kötelezettség alól, így a fodrászat, szépségápolás, festés, üvegezés, villanyszerelés, egyéb humánegészségügyi ellátás, előadóművészet, víz-, gáz-, fűtésszerelés, épületasztalosság, járóbeteg-ellátás, padló- és falburkolás, testedzési szolgáltatás és egyéb sporttevékenység, az idősek, fogyatékosok ellátása területén dolgozók, de a teljes listát a mai napon megjelenő kormányrendeletben ismertetik majd.

2. A március elseje előtt keletkezett katatartozásokra haladékot adnak, ezeket elég lesz a veszélyhelyzet lejárta utáni negyedévben befizetni.

3. Adómentességet kapnak a médiaszolgáltatóknak a kieső reklámbevételek miatt.

4. A végrehajtó kamarával egyeztetve felfüggesztik a kilakoltatásokat és a lefoglalásokat.

5. Az adóvégrehajtásokat szintén felfüggesztik, a fennálló adótartozásokat elég lesz a veszélyhelyzet lejártát követően befizetni.

6. A veszélyhelyzet alatt lejáró gyes, gyed jogosultságokat meghosszabbítják, az édesanyákat jelenlegi státuszukban tartják a veszélyhelyzet idejére.

A járványügyi helyzettel összefüggő cikkeinket ITT olvashatja el.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Nyílt végű pénzügyi lízing

Nagy Norbert

adószakértő

Pavilon értékcsökkenése

Nagy Norbert

adószakértő

Éjszakai pótlék

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 április
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close