hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Varga Mihály: hatpontos javaslatcsomag a pénzügyek könnyítésére

  • adozona.hu

A gazdaságvédelmi operatív Törzs ülésén ma a pénzügyek intézését könnyítő javaslatokról tárgyaltak. A Bankszövetség és a Pénzügyminisztérium javaslataira építve 6 pontot fogadott el a törzs, ezek mindegyike egyszerűbbé, gyorsabbá és olcsóbbá teszi az ügyintézést – mondta Varga Mihály. A pénzügyminiszter Facebook oldalán videóban ismertette ezeket.

1. A törzs támogatja és megerősítette, hogy ott, ahol elektronikus pénztárgép működik, lehetőség lesz az elektronikus fizetésre is. Ez további 50-60 ezer új helyet jelent, és több tízmilliárd forinttal csökkenti a készpénz-használatot.

2. Az elektronikus banki ügyintézés kiterjesztésével a vállalkozásoknak és a lakosságnak is egyszerűbb lesz a pénzügyek intézése, akár évi kétmillióval is csökkenhet a személyes ügyintézések száma.

3. Ugyanez vonatkozik a földhivatalokra is, a javaslat alapján elektronikusan benyújtható iratokkal évente 130 ezer ügyben egyszerűsödik az eljárás, idetartoznak például az ingatlanszerzéssel vagy a hitelfelvétellel kapcsolatos ügyek.

4. Széles körben válhat díjmentessé az ingatlanok értékbecslése is, ezt a jövőben a számítások szerint az ügyek egyharmadában egy erre a célra létrehozott adatbázis alapján végeznék el a bankok. Egy-egy ügyfél így 30-50 forint közötti megtakarítást érhet el.

5. Az ingatlanügyekben a közjegyzői közreműködés is egyszerűsödik és felgyorsul, ez évi 50-60 ezer ügyfélnek jelent majd több tízezres megtakarítást.

6. A digitális dokumentumkezelés bevezetésére pedig a 6 és félmillió bakszámlával rendelkező magyar ember nagyobb biztonsága érdekében van szükség – hangsúlyozta.

A Törzs eddig megvalósult 44 intézkedéséhez hasonlóan, ezeket is rövid idő alatt bevezetik – ígérte a miniszter.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Mezőgazdasági őstermelőnek történő kifizetések a járulékbevallásban

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Közösségen belüli értékesítés II.

Bunna Erika

adótanácsadó

Részesedés térítésmentes átadása

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close