hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete követeli a május 31-i határidők elhalasztását

  • MTI-OS

A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE) közleményében felszólítja az illetékeseket, hogy halasszák el a beszámoló és a társasági adó bevallásának határidejét.

A közlemény így szól:

"A beszámoló, illetve az éves záróbevallások elhalasztását az MKOE többször is kérte már az illetékesektől, amelyre egyáltalán nem érkezett válasz, a törvényi lehetőségeket pedig mi is ismerjük. Ez nem elég! A taggyűlések megtartása a tulajdonosok feladata, de ehhez beszámoló is kell.

A könyvelők is anyák, tanárok, gyermekmegőrzők voltak a koronavírus-járvány idején, ahogy a lakosság legnagyobb része. Őket is sújtotta az 1 hónapos irodabezárás, a betegség, és sajnos könyvelők is haltak meg a járványban. Az amúgy is leterhelt könyvelőknek és könyvelői cégeknek ilyen nehéz, már-már elviselhetetlen körülmények között kell a beszámolókra is készülniük! Így nem csoda, hogy a könyvelők harmada pályaelhagyásra készül.

Nem tűrjük, hogy tovább hátráltassák a munkánkat és semmibe vegyék a felhívásainkat!

A gépjárműadó és az iparűzési adó is heteket vett el az így is terhelt munkánk elől februárban-márciusban, május 20-án pedig az e-szja portállal küzdöttünk, amivel kapcsolatosan a NAV hamis üzemzavar adatokat tett közzé, hiszen az üzemzavar biztosan meghaladta a 4 órát, ami halasztást jelentene.

Ismételten felszólítjuk az illetékeseket, hogy a könyvelők és a könyveltetők érdekében halasszák el a beszámolók leadásának határidejét. A pünkösd nem könyvelői munkanap!"

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Mikrogazdálkodói beszámoló

Kis Gábor

számviteli és adótanácsadás

Finacont Kft

Visszadó

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Monitor előtti munkavégzés

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs