19 találat a(z) MKOE cimkére

MKOE: bértámogatásokat akadályoz a NAV Cikk

A NAV 2020. 12. 03-án kihelyezte, majd eltávolította a 2008-as bevallás 14.0-és verzióját, majd visszahelyezte a 13.0-ás verziót. A 14.0-ás verzióra elutasító nyugtát küld jelenleg is a NAV. A bevallás módosítására a 485/2020. kormányrendelet miatt volt szükség. Sajnos az adóhatóság Központi Irányításán a Bevallás Főosztálynak 22 nap alatt csak egy hibás verziót sikerült elkészíteni – írja közleményében a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE).

Kifogásolja a kijárási tilalom idejére szóló kormányzati igazolási mintát a könyvelők egyesülete Cikk

„Sajnálatosnak tartjuk a cégkapukra – egyeztetés és szűrés nélkül – kiküldött levélszemeteket, amelyekben a bárki által letölthető, hiányos és hibás kormányzati munkáltatói igazolásminta szerepelt. A cégkapus üzenetek ügyfelek számára való ’magyarázása’ az elmúlt napon több órát is elvehetett a könyvelők munkaidejéből, amit a kormány ismét nem fog megtéríteni, pedig az a könyvelőknek okozott kár” – írja közleményében a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete.

Katázás szigorítása: a törvény visszaküldését kéri Ádertől a könyvelői egyesület Cikk

A költségvetést megalapozó törvény 2021-től szigorítaná a katázás feltételeit és egyes esetekben növelné az adó mértékét. A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE)levelet írt Áder János köztársasági elnöknek, azt kérve, hogy megfontolás céljából küldje vissza az Országgyűlésnek.

A katázás szigorítása ellen gyűjt aláírásokat a könyvelői egyesület Cikk

A katázás szigorítási szándéka azért állhatott elő, mert sajnos a kormány nem értette meg, hogy a munkaviszony és a vállalkozási/megbízási jogviszony jelenleg nem választható szét – írja az Országos Sajtóirodához küldött közleményében a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE). Hozzátéve: „eljött az ideje, hogy erről Magyarországon részletes jogszabályi definíció készüljön, amire eddig se a Nemzetgazdasági Minisztérium, se a Pénzügyminisztérium nem volt hajlandó, az erre vonatkozó megkereséseink ellenére sem”.

Az elektronikus ügyintézést bírálja a könyvelői egyesület Cikk

Sokat romlott az elektronikus ügyintézés színvonala, de levélszemét kiküldésére van kapacitás, kézbesítés vélelmekkel hányja tele az ügyfélkaput az adóhatóság – szögezi le az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményében a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE).

Döcög a kormányzati informatika – ezt ajánlja a könyvelők egyesülete Cikk

Az egyéni vállalkozók számára húsvéti ünnepek alatt is „döcög” a kormányzati informatikai rendszer.

A cégkapu hiányosságaira figyelmeztet a könyvelők egyesülete Cikk

Bár nincs kész a cégkapu, máris berakták azt a számviteli beszámolók útjába – figyelmeztet az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményében a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete.

Az MKOE szerint tiltott személyes adat kezelését írnák elő a pénzmosási bejelentéssel Cikk

A NAV Pénzügyi Ellenőrző Információs Irodája (PEII) – nem részletezett okokból – a korábban papíralapon, 3000 forint illetékbélyeg kíséretében, a már bejelentett „kijelölt személy” nevét és beosztását ismételten bejelentetné. A kijelölt személyhez pedig ezúttal képeznének egy azonosítószámot is – írja közleményében a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE).

Bajok a hipa-bevallással, ezt javasolja az MKOE Cikk

Az önkormányzati adóhatóságnál nehézségeket okoz a NAV által továbbított iparűzési adóbevallások feldolgozása. Ezért több helyen is az ilyen bevallás feldolgozásának akadályozásáról, a beküldéssel szembeni egyfajta fellépésről küldött az MKOE tagsága visszajelzéseket.

Támadja az adatszolgáltatási javaslatot az Adótanácsadók Egyesülete Cikk

Károsnak és képtelennek tartja a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete nevében tett adatszolgáltatási javaslatot az Adótanácsadók Egyesületének elnöksége.

Észrevételt lehet tenni az E-SZJA-ra Cikk

A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete közleményt adott ki, melyben felhívja tagjait és más könyvelőket, hogy az E-SZJA rendszer kapcsán észrevételeikkel, tapasztalataikkal segítsék az adóhatóság munkáját.

Tiltakoznak a könyvelők a számlarendelet ellen Cikk

A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE) tiltakozik a Nemzetgazdasági Minisztérium által hozott úgynevezett "számlarendelet" előírásai ellen.

Az új számlarendelet miatt tiltakoznak a könyvelők Cikk

A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete tiltakozik az új számlarendelet ellen – írja az Országos Sajtószolgálat (OS).

Tiltakoznak a könyvelők Cikk

A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE) tiltakozik a pénzmosás elleni küzdelem címén az adóhatóság által generált többletadminisztráció miatt.

Mi vár a mérlegképes könyvelőkre? Cikk

Nem sokat tehet az elkövetkező napokban az a mérlegképes könyvelő, aki nem tudja igazolni, hogy részt vett kötelező továbbképzésen 2011-ben, s esetleg kimentési kérelemmel sem élhet, mert dolgozott az érintett időszakban. Hogyan zajlott ez az elmúlt években? Valóban rendhagyó helyzetre figyelmeztet az adóügyi államtitkár napokban adott interjúja? Cikkünkből az is kiderül, milyen tervei vannak a ministériumnak jövőre.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyéni vállalkozó csed mellett

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Apai gyed

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Egyszerűsített foglalkoztatás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close